Behalve naar een gemeubileerde woning wordt ook vaak verwezen op sites en in advertenties naar een gestoffeerde huurwoning. Maar wat houdt gestoffeerd nu precies in en wat is het verschil met een gemeubileerde woning?

Kenmerken gestoffeerde woning

Net als een gemeubileerde woning beschikt een gestoffeerde woning over enkele duidelijke kenmerken. Een gestoffeerde woning dient te beschikken over een vaste vloerbedekking. Behalve vloerbedekking mag hieronder ook worden verstaan dat er parket of een laminaatvloer aanwezig is. Een plavuizen vloer is ook toegestaan. Verder horen er gordijnen of rolgordijnen in de woning aanwezig te zijn. Een zonwering is optioneel en geen vereiste. Utiliteitsverlichting is ook een bijkomende voorwaarde. De keuken dient te beschikken over enkele vaste voorzieningen zoals een koelkast, eventueel een vaatwasser, een fornuis, een afzuigkap en een oven en/of magnetron. Als laatste dient er een wasmachine aanwezig te zijn in de huurwoning.

Gestoffeerde woning huren

Natuurlijk is het verschil met een gemeubileerde woning dat er in een gestoffeerde woning dingen ontbreken als meubels en klein keukengoed als bestek. Verder is er geen linnengoed aanwezig. De gestoffeerde woning is ideaal indien je over je eigen meubels beschikt maar je geen budget hebt voor een geheel nieuwe keuken. Om direct een mooi overzicht te krijgen van alle beschikbare gestoffeerde woningen op onze site, klik op gestoffeerde huurwoning en vind meteen de huurwoning die aan al jouw wensen voldoet.

Veelgestelde vragen over gestoffeerde huurwoningen:

We hebben enkele veelgestelde vragen over gestoffeerde huurwoningen en de bijbehorende antwoorden op een rijtje gezet.

 • Wat is het verschil tussen een gestoffeerde en gemeubileerde woning?

  Bij een gemeubileerde huurwoning is er ook linnengoed, klein keukengoed en natuurlijk meubels aanwezig.

 • Is de huurprijs bij een gestoffeerde woning hoger?

  Normaliter is de huurprijs bij een gestoffeerde woning lager dan bij een gemeubileerde woning en hoger dan bij een kale huurwoning.

 • Wat houdt gestoffeerd precies in?

  Gestoffeerd houdt in dat er vloerbedekking, (rol)gordijnen, fornuis, oven, koelkast en een wasmachine aanwezig is. Optioneel is verlichting en zonwering.

 • Wat zijn de voordelen van een gestoffeerde woning?

  Het grote voordeel van een gestoffeerde woning is dat wanneer je beschikt over je eigen meubels, je alles mee kan nemen naar een gestoffeerde huurwoning zonder dat je opdraait voor de kosten van bijvoorbeeld een keuken en een vloer.