Gemeubileerd (Interieur)

Je ziet het vaak terug in advertenties en op woonsites: een huurwoning die kan worden gehuurd inclusief gemeubileerd interieur. Maar wat houdt dat nu precies in, gemeubileerd interieur of gemeubileerde woning?

Eigenschappen gemeubileerde woning

Als een huurwoning wordt verhuurd als gemeubileerde woning, dan dient de woning over enkele vaste eigenschappen te beschikken. Zo hoort de woning te beschikken over vaste vloerbedekking. Ook dient er raamdecoratie aanwezig te zijn in het huurhuis. Verder is er utiliteitsverlichting aanwezig. De keuken dient uitgerust te zijn met koelkast, eventueel een vaatwasser (tegenwoordig steeds vaker een vereiste), een fornuis, een afzuigkap, oven en/of magnetron, serviesgoed, bestek, pannen, mixer en andere keukenbenodigdheden. Een wasmachine is een vereiste, een droger is optioneel. Bovendien horen er meubels aanwezig te zijn zoals zithoek, televisie, eethoek, bed(den), kasten. Ook linnengoed en lampen zijn een vereiste. In principe moet het zo zijn dat je alleen maar je koffers hoeft te pakken om te kunnen verhuizen naar een gemeubileerde woning.

Voordelen gemeubileerde woning

Natuurlijk heeft een gemeubileerde huurwoning zo haar voordelen. Veel spullen en benodigdheden zijn al aanwezig, wat een groot financieel voordeel kan zijn. Je hoeft immers geen meubels en keukenwaar aan te schaffen. Het nadeel is dat je de woning niet helemaal naar eigen inzicht kan inrichten. Een eigen 'touch' geven aan de woning gaat natuurlijk beter als alle spullen van jezelf zijn. Een gemeubileerde woning kan een uitkomst zijn als je geen budget hebt voor meubels, of als je maar tijdelijk in de huurwoning wilt verblijven.

Gemeubileerde woning huren

Op onze site vind je een groot aanbod aan gemeubileerde woningen. Klik op gemeubileerde woningen voor het complete overzicht op Huurwoningen.nl en vind direct de gemeubileerde huurwoning die aan al jouw wensen voldoet.

Veelgestelde vragen bij gemeubileerde huurwoningen:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over gemeubileerde huurwoningen en de bijbehorende antwoorden voor je op een rij gezet.

  • Wat is het verschil tussen een gemeubileerde en gestoffeerde woning?

    Bij gemeubileerde woningen zijn er ook klein keukengoed, linnengoed en meubels aanwezig. Deze ontbreken bij gestoffeerde woningen.

  • Wat houdt gemeubileerd precies in?

    Gemeubileerd houdt in dat de woning naast vloerbedekking, raamdecoratie, verlichting en keukenbenodigdheden beschikt over linnengoed, wasmachine, meubels en klein keukengoed.

  • Is de huurprijs bij een gemeubileerde woning altijd hoger dan bij gestoffeerde of kale woningen?

    Normaliter is een gemeubileerde woning iets duurder dan een kale of gestoffeerde woning. Er zijn meer voorzieningen aanwezig en je kan er zo intrekken. De verhuurder vraagt daar vaak iets meer huur voor.

Tags:
gestoffeerd, interieur, gemeubileerd, gemeubileerde woning

Reacties (2)

Schrijf een reactie

Je reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden verwijderd. E-mail adressen worden veilig opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.
Hans van Schaik
2 december 2015 om 14:52

Wat als de bewoner na een aantal jaren bijna alle meubels zelf heeft vervangen, in feite is alleen de 'oude' stoffering nog aanwezig, gaat/kan de woning dan als niet gemeubileerd te boek komen staan en kan de huurprijs dan ook worden (afgedwongen) verlaagd ?
Dank alvast voor een antwoord mvg

Gert-Jan
20 juni 2016 om 18:48

En is het mogelijk om zelf bv 1 of 2 meubel van jezelf erbij te plaatsen? Is het ook mogelijk om bv een bank van de studio zelf in een opslag te zetten om zo je eigen bank neer te zetten?