De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), is zoals de naam al zegt, een vereniging voor makelaars. Het is met zo'n vierduizend leden de grootste makelaarsvereniging van Nederland.

Voordelen NVM

De NVM behartigt de belangen van de aangesloten makelaarskantoren richting de overheid en politiek. Op de website Funda.nl is het koopwoningenaanbod van de NVM-makelaars te vinden. Makelaars die zich willen aansluiten bij de NVM moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Op deze manier probeert de NVM een netwerk van kwalitatieve makelaars te creëren.

Veelgestelde vragen over de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM):

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over de Nederlandse Vereniging van Makelaars op een rijtje gezet, met daarbij de antwoorden.

  • Wat doet de NVM?

    De NVM behartigt de belangen van Nederlandse Makelaars die zijn aangesloten bij de NVM.

  • Wat zijn de voordelen van de NVM?

    Als lid van de NVM maak je onderdeel uit van een organisatie die bestaat uit ruim vierduizend leden. Hierdoor sta je als makelaar sterker bij conflicten met bijvoorbeeld de overheid dan als niet-lid. Het grote voordeel is dus dat je lid bent van een collectief. Tot voor kort kon je als NVM-makelaar exclusief je aanbod plaatsen op Funda.nl, maar inmiddels wordt daar ook aanbod van niet-leden getoond.

  • Kan elke makelaar zich aansluiten bij de NVM?

    Nee, om lid te worden van de NVM dien je als makelaar aan bepaalde voorwaarden te voldoen.Deze voorwaarden kan je opvragen via de website van de NVM.