We willen jou zo goed mogelijk helpen bij je zoektocht naar een woning. Om ervoor te zorgen dat alle woningen op Huurwoningen ook echt beschikbaar zijn, voeren we strenge controles uit. Omdat de verantwoordelijkheid voor het actueel houden van het woningaanbod deels bij de makelaars en verhuurders ligt, hebben wij dit niet volledig in de hand. We doen er echter - als enige woningplatform van Nederland - alles aan om ons aanbod actueel te houden.

Hoe doen we dit?

Automatische controles
Makelaars zorgen ervoor dat de beschikbaarheid van het woningaanbod up-to-date is in hun eigen systeem. Wij controleren drie keer per dag automatisch in het systeem van de makelaar of de woningen nog te huur staan. Daarmee traceren we verhuurde woningen supersnel en houden we ons platform zo actueel mogelijk.

Handmatige controles
Als een woning langer dan drie weken online staat, voeren wij nog een extra handmatige controle uit. We nemen bijvoorbeeld persoonlijk contact op met makelaars om er zeker van te zijn dat woningen nog beschikbaar zijn. Particuliere verhuurders ontvangen na drie weken een mail waarin we vragen of hun woning nog beschikbaar is. Als dit niet zo is, wordt de woning direct van ons platform verwijderd.

Community feedback
Is een woning tussen onze controles door toch verhuurd, dan kunnen woningzoekenden dat bij ons melden. Hiervoor vind je een button bij elke woningadvertentie. Elke melding wordt persoonlijk door ons quality-team gecontroleerd. 

“Voor woningzoekenden is niets vervelender dan reageren op een woning die al verhuurd is. Om dit te voorkomen zorgt ons team er dagelijks voor dat al het aanbod op Huurwoningen goed wordt gemonitord. Dit doen we automatisch, maar ook handmatig. Als je vermoedt dat een woning al verhuurd is of dat informatie in de advertentie niet klopt, dan kun je dit bij ons melden. Op die manier houden we de kwaliteit van ons aanbod samen zo hoog mogelijk!”

Kim Compen
Customer Success Makelaars

Is een woning toch verhuurd?

Ondanks onze strenge controles kan het voorkomen dat een woning op Huurwoningen toch al verhuurd is. Als een woning op ons platform al verhuurd blijkt te zijn, komt dit door één van de volgende redenen:

De makelaar heeft de beschikbaarheid van de woning nog niet bijgewerkt in zijn systeem. Omdat wij de beschikbaarheid baseren op de informatie in dit systeem, wordt deze niet actueel getoond op Huurwoningen.

Particuliere verhuurders werken niet met een extern systeem waarin zij woningen afmelden, maar doen dit via onze website. Hierdoor kunnen wij niet automatisch controleren of woningen nog beschikbaar zijn. In plaats daarvan nemen we persoonlijk contact op, wat meer tijd kost. Het kan dus zijn dat hier een kleine vertraging in zit. 

Sommige woningen zijn ‘verhuurd onder voorbehoud’. Woningen met deze status worden hoogstwaarschijnlijk verhuurd, maar dit is nog niet helemaal zeker. De kans bestaat dat deze woningen terugkomen in de verhuur. Ons quality-team neemt persoonlijk contact op met de makelaar of verhuurder om na te vragen hoe ver gevorderd het verhuurproces is. Op basis hiervan besluiten we of we de woning van ons platform verwijderen.