Maandelijks zoeken zo’n 1,5 miljoen woningzoekenden naar een nieuwe woning op Huurwoningen. Niet gek, want op onze website vind je niet alleen het grootste maar ook het meest actuele en unieke aanbod van Nederland. Maar hoe komen al deze woningen eigenlijk op Huurwoningen? We leggen het je graag uit!

Via makelaars

We hebben dagelijks contact met makelaars om ervoor te zorgen dat hun woningaanbod op Huurwoningen komt. Ook gaan we regelmatig langs bij makelaarskantoren om te sparren over de beste woningpresentatie. Inmiddels plaatsen ruim 1.500 makelaars hun woningen door naar Huurwoningen. Kortom: we werken elke dag hard om het woningaanbod van alle makelaars te verzamelen op ons platform. Zo kunnen woningzoekenden alle woningen vinden in één compleet overzicht.

Altijd up-to-date

Makelaars werken met software waarin zij woningen kunnen aanmelden. Zodra de makelaar dit doet, wordt de woning automatisch doorgezet naar Huurwoningen. Zo weet je zeker dat het nieuwste woningaanbod direct op onze website te vinden is en je nergens anders hoeft te zoeken.

Is de woning verhuurd en meldt de makelaar deze af, dan wordt de advertentie ook van Huurwoningen verwijderd. Daarnaast doen we drie keer per dag automatisch een beschikbaarheidscontrole van alle woningen op onze website.

Via particuliere verhuurders

Naast makelaars zijn er ook veel particulieren die woningen verhuren. Ook particuliere verhuurders kunnen hun woningen op Huurwoningen plaatsen. Dit biedt een groot voordeel: deze woningen zijn vaak nergens anders terug te vinden, veel woningaanbod op Huurwoningen is dus uniek. De verhuurder krijgt geen reacties binnen via andere woningplatforms. Dit maakt de kans dat je een nieuwe woning vindt een stuk groter!

Strenge kwaliteitscontroles
Voordat we een advertentie van een particuliere verhuurder online plaatsen, voeren we een strenge controle uit. We checken hierbij of de advertentie aan onze eisen voldoet en nemen contact op met de verhuurder. Zo zijn we er zeker van dat deze betrouwbaar is en de woning echt beschikbaar.

Na de kwaliteitscontrole plaatsen we de woningadvertentie online en is deze zichtbaar voor woningzoekenden!