Maandelijks zoeken zo’n 1,7 miljoen woningzoekenden naar een nieuwe woning op Huurwoningen. Niet gek, want op onze website vind je niet alleen ontzettend veel maar vooral het meest actuele huuraanbod van Nederland. Bovendien vind je bij ons ook een gedeelte uniek huuraanbod van particuliere verhuurders. Maar hoe komen al deze woningen eigenlijk op Huurwoningen? We leggen het je graag uit!

Via makelaars

Makelaars willen hun woningaanbod bij zoveel mogelijk woningzoekenden onder de aandacht brengen. Om deze reden maken ze gebruik van het grote bereik van Huurwoningen.

We hebben dagelijks contact met makelaars om ervoor te zorgen dat hun huurwoningen op onze website worden getoond. Inmiddels plaatsen ruim 1.600 makelaars huuraanbod op Huurwoningen. Daarnaast indexeren wij het aanbod van makelaars over heel Nederland. Uiteraard gaat dit aanbod eerst langs een strenge controle, en controleren wij de beschikbaarheid van de woningen.

Kortom: we werken elke dag hard om het woningaanbod van alle makelaars te verzamelen in één compleet overzicht voor woningzoekenden.


Woningaanbod actueel houden

Makelaars werken met een systeem waarin zij woningen kunnen aanmelden. Zodra de makelaar dit doet, wordt de woning automatisch doorgezet naar Huurwoningen. Zo weet je zeker dat het nieuwste woningaanbod direct op onze website te vinden is en je nergens anders hoeft te zoeken. Is de woning verhuurd en meldt de makelaar deze af, dan wordt de advertentie ook van Huurwoningen verwijderd.

Makelaars zorgen ervoor dat de beschikbaarheid van het woningaanbod up-to-date is in hun eigen systeem. Wij controleren dit systeem drie keer per dag automatisch. Het komt helaas voor dat makelaars woningen niet direct afmelden zodra deze verhuurd zijn. Hierdoor kan het zijn dat verhuurde woningen toch nog online staan. We begrijpen dat dit vervelend is en doen daarom - als enige woningplatform van Nederland -  extra controles om te zorgen voor beschikbaar woningaanbod. Je leest hier meer over onze beschikbaarheidscontrole.

Via particuliere verhuurders

Naast makelaars zijn er ook veel particulieren die woningen verhuren. Ook particuliere verhuurders kunnen hun woningen op Huurwoningen plaatsen. Dit biedt een groot voordeel: deze woningen zijn vaak nergens anders terug te vinden, veel woningaanbod op Huurwoningen is dus uniek. De verhuurder krijgt geen reacties binnen via andere woningplatforms. Dit maakt de kans dat je een nieuwe woning vindt een stuk groter!

Strenge kwaliteitscontroles
Voordat we een advertentie van een particuliere verhuurder online plaatsen, voeren we een strenge controle uit. We checken hierbij of de advertentie aan onze eisen voldoet en nemen contact op met de verhuurder. Zo zijn we er zeker van dat deze betrouwbaar is en de woning echt beschikbaar.

Na de kwaliteitscontrole plaatsen we de woningadvertentie online en is deze zichtbaar voor woningzoekenden!