Huis verhuren in Den Bosch

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Den Bosch?

Wil je een huis verhuren in Den Bosch? Een huurwoning vinden in Den Bosch is niet eenvoudig omdat er meer vraag dan aanbod is. Er heerst een enorme krapte op de huurwoningmarkt in Den Bosch. Voor particuliere verhuurders in Den Bosch liggen er op de woningmarkt daarom veel kansen. Huurwoningen.nl helpt je graag om je kansen zo optimaal mogelijk te benutten.

Particuliere verhuur in Den Bosch

Den Bosch is de hoofdstad van de provincie Noord Brabant. Hierdoor heeft Den Bosch een sterke identiteit. De stad wordt ook wel ‘s Hertogenbosch genoemd, dit stamt af van de Franse naam voor de stad: Bois-le-Duc (het bos van de hertog). Bokhoven, De Bossche Pad, Engelen, Empel, de Rosmalense wijken, Vinkel en Nuland, Aawijk Noord, De Muntel, Orthenpoort, Kruiskamp en De Meerendonk zijn populaire wijken in Den Bosch. De tevredenheid van inwoners ligt hier hoger dan in andere wijken, blijkt uit een regionale Wijk- en Buurtmonitor.

Volgens het CBS zal het aantal inwoners in Den Bosch de komende jaren hard stijgen. Het CBS verwacht dat het inwonersaantal tot 2035 met 8,6 procent zal toenemen. Meer inwoners vraagt om meer woningen, dit brengt mooie kansen met zich mee voor verhuurders.

Regelgeving huis verhuren Den Bosch

Wanneer jij een huis in Den Bosch wil verhuren is het noodzakelijk om rekening te houden met de regelgeving van de gemeente Den Bosch. Regels voor het verhuren van een huis zijn in elke gemeente anders. Deze gemeentelijke regels gelden bovendien naast de regels die zijn vastgelegd door het Rijk én de regels die worden opgelegd door een eventuele hypotheekverstrekker en de Vereniging van Eigenaars. Welke regels er voor verhuurders in Den Bosch gelden, is onder andere afhankelijk van de aard van de verhuur. Zorg ervoor dat jij je goed inleest en voorkom problemen omtrent het verhuren van een woning.

Tijdelijk verhuren in Den Bosch

Om leegstand in Den Bosch tegen te gaan kun je tijdelijk woonruimte verhuren op basis van de Leegstandswet. Voor het tijdelijk verhuren van een huis in Den Bosch heb je een Tijdelijke Verhuurvergunning nodig die je bij de gemeente kunt aanvragen. Deze vergunning kan aangevraagd worden voor verhuur van: woonruimte in een te koop staande woning; woonruimte in een huurwoning die gesloopt of gerenoveerd gaat worden; tot woonruimte verbouwde kantoorpanden; overige leegstaande woonruimte in een gebouw. Met deze vergunning kun je minimaal 6 maanden en maximaal 5 jaar een woning verhuren. Na 5 jaar vervalt de Tijdelijke Verhuurvergunning en wordt deze niet meer verlengd.

Kortdurende contracten

Je kunt jouw woning in Den Bosch ook verhuren via een kortdurend huurcontract of een short stay. De vraag naar tijdelijke huurcontracten met een korte looptijd is erg gewild bij studenten, arbeidsmigranten en zzp’ers.

Bereik huurders op Huurwoningen.nl

Wanneer je duidelijk hebt of je jouw huis in Den Bosch mag verhuren en aan welke voorwaarden je moet voldoen om je huis te mogen verhuren, kun je op zoek naar een geschikte huurder. Op Huurwoningen.nl plaats je jouw eigen huis eenvoudig een gratis en bereik je een grote groep geschikte huurders.

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid begint aan de verhuur van jouw woning? Op Huurwoningen.nl vind je een complete kennisbank met relevante artikelen over het verhuren van je woning.