5 keer aparte straatnamen in Nederland!

bron: In de buurt

In Nederland zijn talloze leuke, rare of grappige straatnamen te vinden. Sommigen zo vreemd, dat je die zelf nooit had kunnen bedenken. Huurwoningen.nl zet een aantal van de vreemdste, leukste of grappigste straatnamen voor jou op een rijtje!

1. Ajaxstraat

Vooral de ligging maakt de naam van deze straat bijzonder. Deze straat is namelijk gelegen in hartje Rotterdam! Wij betwijfelen of de inwoners van van de stad de Ajaxstraat kunnen waarderen…

2. Harddraverstraat

Doet de Harddraverstraat jou ook niet denken aan technofeestjes? Ook deze straat kun je vinden in hartje Rotterdam, namelijk in de Provenierswijk.

3. Vliegende Koffer

Je kunt de Vliegende Koffer kennen als sprookje, maar het is ook een straat in de Eindhovense wijk Woensel. Naast de Vliegende Koffer vind je in deze ‘sprookjesachtige’ wijk straten als Roodkapje, Assepoester en de Gelaarsde Kat.

4. Martelaarsgracht

De Martelaarsgracht kun je vinden in het centrum van Amsterdam. De geschiedenis van deze opmerkelijke straatnaam is onbekend, maar er doen zich verschillende geruchten de ronde over de reden van deze lugubere straatnaam.

5. Kattengat

Het Kattengat is een korte en smalle straat in het centrum van Amsterdam. Met de naam van deze straat wordt verwezen naar een smalle doorgang, zo smal dat er geen kat doorheen kan. Omdat dit een smalle en nauwe straat is, leek deze naam passend. Leuk weetje: de serie Vikings speelt zich af in de plaats Kattegat!

Gerelateerd nieuws

Lees ook