We willen jou zo goed mogelijk helpen bij je zoektocht naar een woning. Daarom doen we er alles aan om ons aanbod actueel te houden. Om ervoor te zorgen dat alle woningen op Huurwoningen ook echt beschikbaar zijn, voeren we strenge controles uit. Woningen die verhuurd zijn of waarvoor een wachtlijst is, verwijderen we uit ons overzicht.

Zo houden wij ons aanbod actueel

1. Automatische controles

Wij controleren - als eerste woningplatform van Nederland - drie keer per dag automatisch op de website van de makelaar of de woningen nog te huur staan. Daarmee traceren we fouten in ons aanbod supersnel.

2. Handmatige controles

Wanneer een woning langer dan drie weken online staat, voeren wij nog een extra handmatige controle uit. Veel woningen worden binnen die tijd namelijk verhuurd.

3. Community feedback

Is een woning tussen onze controles door toch verhuurd, dan kunnen woningzoekenden ons dat laten weten. Hiervoor vind je een knop op de website.

Je weet nu hoe we ons aanbod actueel houden. Maar hoe komen alle woningen eigenlijk op onze website? We leggen het je graag uit!

Hoe komen woningen op Huurwoningen?

Iedere makelaar in een stad heeft ander woningaanbod. Dat betekent dat woningzoekenden de websites van álle makelaars moeten bekijken om te weten welke woningen er te huur staan. Niet handig. Daarom hebben wij afspraken met makelaars: zodra er een nieuwe woning te huur komt horen wij dat meteen, zodat wij de woning direct op onze website kunnen zetten.

Particuliere woningeigenaren kunnen hun woningen ook rechtstreeks op Huurwoningen plaatsen. Die woningen vind je niet terug op andere woningplatforms, dus een groot deel van ons aanbod is uniek.

Alle huurwoningen op één plek

Huurwoningen is zelf geen verhuurder of eigenaar van woningen, maar een woningplatform. Wij verzamelen woningen die in Nederland te huur staan in een actueel overzicht, zodat jij alle huurwoningen op één plek kunt bekijken. En komt er een nieuwe huurwoning online die bij jouw wensen past, dan sturen we je meteen een mailtje. Wel zo makkelijk. Nog makkelijker: wil je contact met de makelaar, dan kan dat ook via Huurwoningen.