1,7 miljoen unieke bezoekers per maand
Gratis & snel geregeld
Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Almere?

Wil jij een huis verhuren in Almere? Plaats je woning dan gratis en eenvoudig op Huurwoningen. Almere is een opkomende stad en de perfecte plek om jouw huis te verhuren!

Woning verhuren Almere

Almere is anno 2019 de achtste gemeente van het land en groeit als een speer. Zo heeft Almere momenteel 208.000 inwoners en kan dit de komende jaren oplopen tot wel 350.000 inwoners. Almere is daarmee de ideale plek om een huis te verhuren!

Omgeving Almere

Dat Almere populairder is dan ooit, heeft onder andere te maken met het tekort aan woningen in de Randstad. Voor wie in bijvoorbeeld onze hoofdstad geen huis kan vinden, is Almere een goed alternatief. De vraag naar huurwoningen in Almere groeit in alle stadsdelen. Almere Poort, Almere Hout, Almere Stad, Almere Buiten en Almere Haven hebben allemaal unieke kenmerken die aantrekkelijk zijn voor huurders.

Zo is Almere Poort aantrekkelijk voor gezinnen, bijvoorbeeld in het Columbuskwartier. Het Europakwartier biedt dan weer veel voorzieningen. Ook Nobelhorst in Almere Hout is populair onder huurders, omdat zich dat inmiddels heeft ontpopt tot een dorp binnen de stad.

Vergunning voor verhuren in Almere

Dat de stad in populariteit groeit, zorgt ervoor dat verhuren in Almere steeds aantrekkelijker wordt. Voor ieder type huis is wel een geschikte huurder te vinden. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de regelgeving die in Almere geldt. Een huis verhuren mag alleen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. In sommige gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen.

Huurwet Almere

Als je een huis gaat verhuren in Almere is het belangrijk om rekening te houden met de Huurwet. Zo is het belangrijk om goed te letten op de volgende punten bij het verhuren van leegstaande woningen:

 • de woning is nog nooit bewoond geweest (nieuwbouw);
 • de eigenaar heeft zelf 12 maanden of langer in de woning gewoond voordat deze leeg kwam te staan;
 • de woonruimte is in de afgelopen 10 jaar niet langer dan 3 jaar verhuurd geweest.

Kamer verhuren in Almere

Wil je je woning beschikbaar stellen voor jongeren, dan kun je er ook voor kiezen om de woning per kamer te verhuren. Als je je kamer verhuurt in Almere is het goed om op de volgende punten te letten:

 • de afstand tussen de panden moet minimaal 100 meter bedragen, behalve in het centrum van Almere Stad, daar bedraagt de minimale afstand 50 meter;
 • per wijk mag maximaal 3 procent van de hoeveelheid woningen voor kamerverhuur in aanmerking komen;
 • huurders moeten over minstens 25 vierkanter meter woonoppervlak beschikken;
 • er mogen maximaal 4 huurders in.
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

 • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand
 • Betaal niets, ongeacht de looptijd van uw plaatsing
 • Plaats uw woning eenvoudig en snel
 • Ontvang reacties direct in uw e-mail

Bent u makelaar?

Dan kunt u eenvoudig en geheel kosteloos uw volledige woningaanbod op ons woningnetwerk plaatsen.

Meer informatie