1,7 miljoen unieke bezoekers per maand
Gratis & snel geregeld
Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Amersfoort?

Huis verhuren in Amersfoort? Dat is een goede keuze, de stad Amersfoort is namelijk erg in trek. Plaats jouw woning gratis en eenvoudig op Huurwoningen en vind snel een geschikte huurder!

Woning verhuren in Amersfoort

Amersfoort is de op twee na grootste stad van de provincie Utrecht. Volgens haar inwoners heeft Amersfoort echter wel de voordelen, maar niet de nadelen van een grote stad. Zo is Amersfoort centraal gelegen in Nederland en zijn er vele voorzieningen. Tegelijkertijd is de stad rustig, kindvriendelijk en is er veel groen aanwezig. Door al deze aspecten is Amersfoort in trek bij jonge gezinnen met kinderen. Deze gezinnen kiezen vaak voor de wijk Vathorst als woonlocatie.

Ook kiezen veel jonge stellen uit grote steden als Utrecht en Amsterdam ervoor om in Amersfoort te gaan wonen. In 2018 kwamen 5 procent van alle mensen die naar Amersfoort verhuisden uit Utrecht en 4 procent uit Amsterdam. Door haar centrale ligging in Nederland is Amersfoort een aantrekkelijke woonlocatie voor mensen die werken in de Randstad, waaronder expats. Al met al stijgt de vraag naar woningen in Amersfoort waardoor een huis verhuren in Amersfoort een goed plan is. Door de verschillende doelgroepen die op zoek zijn naar een woning, kan zowel het verhuren van een huis, appartement, studio als kamer in Amersfoort snel gaan.

Tijdelijke verhuur in Amersfoort

Ben je van plan een huis te verhuren in Amersfoort? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de wet- en regelgeving omtrent het verhuren van een huis. Als je een huis gaat verhuren op basis van de Leegstandswet, omdat het bijvoorbeeld te koop staat of gesloopt wordt, heb je in Amersfoort een vergunning nodig. Er gelden verschillende voorwaarden per type leegstaande ruimte:

  • de maximale verhuurperiode voor een leegstaande woning die te koop staat is 5 jaar. De leegstaande koopwoning moet gedurende de hele verhuurperiode te koop blijven staan;
  • een leegstaande woning die gesloopt of gerenoveerd gaat worden mag maximaal 7 jaar verhuurd worden;
  • leegstaande gebouwen, zoals kantoren of scholen, mogen maximaal 10 jaar verhuurd worden als woonruimte.

Kamers verhuren in Amersfoort

Ook voor het verhuren van kamers in Amersfoort gelden regels waarmee je als verhuurder rekening moet houden. Ga je kamers verhuren in Amersfoort aan 1 of 2 personen in het pand waar je zelf ook woont? Dan heb je geen vergunning nodig. Als je kamers gaat verhuren in de binnenstad van Amersfoort, is er ook geen vergunning nodig. Bij kamerverhuur in de buurt rondom de binnenstad is er in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig. Ook moeten er minimaal 3 panden tussen twee kamerverhuurpanden zitten. Het overige deel van Amersfoort bestaat voor het grootste deel uit eengezinswoningen. Kamerverhuur past hier dus niet direct in het straatbeeld. Om deze reden is hier bij kamerverhuur ook een omgevingsvergunning nodig. Verder is het in deze omgeving een vereiste dat er minimaal 5 panden zitten tussen twee kamerverhuurpanden.

Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand
  • Betaal niets, ongeacht de looptijd van uw plaatsing
  • Plaats uw woning eenvoudig en snel
  • Ontvang reacties direct in uw e-mail

Bent u makelaar?

Dan kunt u eenvoudig en geheel kosteloos uw volledige woningaanbod op ons woningnetwerk plaatsen.

Meer informatie