Huis verhuren in Amstelveen

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

 • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

 • Gratis & snel geregeld

 • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Amstelveen?

Huis verhuren in Amstelveen? Dat is een goede keuze, want Amstelveen is de expat-hotspot van Nederland. De vraag naar woningen is groot in de stad, wat ervoor zorgt dat een huis verhuren in Amstelveen altijd een succes is!

Huis verhuren aan expats Amstelveen

Amstelveen is een stad met een internationaal karakter. Met een ligging aan de rand van Amsterdam en dichtbij luchthaven Schiphol heeft de stad een uitstekende bereikbaarheid. Ook hebben vele grote internationale bedrijven, zoals LG, KPMG en Canon, zich gevestigd in Amstelveen. Niet gek dus dat de stad geliefd is bij expats: maar liefst 7,5 procent van de inwoners van Amstelveen bestaat uit expats.

De stad valt vooral in de smaak bij expats uit Japan: ruim 40 procent van alle Japanners die in Nederland wonen, is woonachtig in Amstelveen. Door het grote aantal expats in de stad heeft de gemeente goede faciliteiten, zoals een internationale school, internationale kinderopvang en zelfs een ‘Japan desk’ in het plaatselijke Amstelland Ziekenhuis. Expats zoeken zowel alleen als met het hele gezin een huurwoning in Amstelveen, waardoor een studio, eengezinswoning of appartement verhuren in Amstelveen snel kan gaan.

Wet- en regelgeving huis verhuren Amstelveen

Ga je een woning verhuren in Amstelveen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de Huurwet. Per gemeente verschillen de regels omtrent het verhuren van een woning. Wanneer je tijdelijk je woning wilt verhuren omdat deze bijvoorbeeld te koop staat of gesloopt wordt, heb je in Amstelveen een vergunning voor tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte nodig. Bij woningen die te koop staan krijg je deze vergunning voor maximaal 5 jaar. Ook moet je als je een te koop staande woning wilt verhuren aan een van de volgende voorwaarden voldoen:

 • De woning is nog nooit bewoond geweest (nieuwbouw);
 • De eigenaar heeft zelf 12 maanden of langer in de woning gewoond voordat deze leeg kwam te staan;
 • De woonruimte is in de afgelopen 10 jaar niet langer dan 3 jaar verhuurd geweest.

Voor een woning die gesloopt gaat worden krijg je in Amstelveen een verhuurvergunning voor 2 jaar, die telkens met 1 jaar verlengd mag worden. De maximale verhuurperiode voor een woning die gesloopt moet worden is 7 jaar.

Kamers verhuren in Amstelveen

Ook voor kamerverhuur in Amstelveen gelden regels. Wanneer je een gedeelte van je woning wilt verhuren aan twee personen, dan mag dit in Amstelveen zonder vergunning. Wil je kamers verhuren aan drie of vier personen? Dan heb je wel een vergunning nodig. Kamers verhuren aan vijf of meer personen is in de gemeente Amstelveen niet toegestaan. Verder gelden er een aantal voorwaarden voor kamergewijze verhuur in de stad:

 • Er moet een gemeenschappelijke ruimte worden gecreëerd;
 • Er moet voldaan worden aan de eisen voor geluidsisolatie;
 • Elke bewoner moet zijn ingeschreven bij de gemeente Amstelveen;
 • Binnen een straal van 50 meter van de woning mag geen andere vergunning voor kamerverhuur zijn verleend;
 • Als je in een appartementencomplex woont mag niet meer dan 10 procent van het complex gebruikt worden voor kamergewijze verhuur.