Huis verhuren in Amsterdam

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis uw huis verhuren in Amsterdam?

Huis verhuren in Amsterdam? Uw woning in Amsterdam te huur aanbieden kan gratis én eenvoudig op Huurwoningen. Onze hoofdstad heeft het grootste inwoneraantal van alle Nederlandse steden en is een hele populaire woonplaats. De huizenprijzen in Amsterdam zijn het hoogst van Nederland voor zowel koop- als huurwoningen. De gemiddelde huurprijs van het Amsterdamse aanbod op Huurwoningen ligt rond de €1.850 per maand. Door de verhouding tussen vraag- en aanbod op de woningmarkt kan een huis verhuren in Amsterdam snel gaan.

Woning verhuren Amsterdam

Amsterdam is een diverse wereldstad waar veel verschillende doelgroepen woonruimte zoeken. De stad is populair onder studenten en expats, die vaak voor een bepaalde periode een huurwoning zoeken. Ook veel jonge gezinnetjes en werkenden wonen graag in Amsterdam. Van de totale woningvoorraad in Amsterdam bestaat 26 procent uit particuliere verhuur. De vraag naar middeldure huurwoningen (€700 - €1.200) is er bijna twee keer zo groot als het aanbod. Woningen aan de grachtengordel zijn het meest gewild in Amsterdam, maar ook buurten als De Pijp, Oud-Zuid en De Jordaan zijn erg in trek. Ook Amsterdam-Noord, met ‘t IJ als ‘achtertuin’ en de grootste vlooienmarkt van Europa (IJ-hallen), is sterk in opkomst.

Appartement verhuren Amsterdam

De vele jongeren die naar Amsterdam trekken zijn op zoek naar kleinere woonruimte. Appartementen, studio’s en kamers zijn dan ook erg gewild en worden vaak snel verhuurd. Veel verhuurders in Amsterdam kiezen er daarom voor om hun woning voor de verhuur op te delen in meerdere ruimtes. Wilt u uw huis graag voor een kortere periode verhuren, bijvoorbeeld aan expats? Dan is het slim om uw huis gemeubileerd aan te bieden, omdat de potentiële huurder de woning dan niet zelf nog hoeft in te richten.