Huis verhuren in Breda

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Breda?

Wil jij een huis verhuren in Breda? Plaats je woning dan gratis en eenvoudig op Huurwoningen. In deze ontzettend gezellige stad ben je er zeker van dat jouw woning binnen een mum van tijd verhuurd is!

Woning verhuren Breda

Breda is de voornaamste stad van West-Brabant en is uitgeroepen tot de ‘beste binnenstad van Nederland’. Unieke cafés, fijne terrassen en rustgevende stadsparken zorgen ervoor dat Breda een ideale stad is om te wonen. Een woning verhuren is dus niet moeilijk.

De tien wijken van Breda hebben allemaal iets unieks waar huurders op af komen. Voor de leuke kroegjes en scherpe winkeltjes trekken de meeste mensen richting de wijken Ginneken en Valkenberg, terwijl het centrum juist aantrekkelijk is voor mensen die op zoek zijn naar luxe appartementen. Ook de ‘upcoming’ wijk Belcrum is populair onder woningzoekenden.

Verhuren aan studenten in Breda

Daarnaast staat Breda bekend als een kleine en fijne studentenstad. Ruim 20.000 studenten wonen en studeren er. Ben je van plan je huis of kamer te verhuren in Breda en wil je je specifiek richten op studenten? Er is vraag genoeg naar! Wel is het belangrijk om rekening te houden met de wet- en regelgeving omtrent verhuur in Breda.

Huurwet Breda

Als je een huis gaat verhuren in Breda is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de Huurwet. Een woning moet in ieder geval voldoen aan een van de onderstaande punten:

  • de woning is nog nooit bewoond geweest (nieuwbouw);
  • de eigenaar heeft zelf 12 maanden of langer in de woning gewoond voordat deze leeg kwam te staan;
  • de woonruimte is in de afgelopen 10 jaar niet langer dan 3 jaar verhuurd geweest.

Tijdelijke verhuur in Breda

Bezit je een woning die te koop staat en lukt het niet om deze te verkopen? Dan kun je deze tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandswet. Hiervoor heb je wel toestemming van de gemeente Breda en een vergunning tijdelijke verhuur particuliere koopwoning nodig. Deze vergunning wordt afgegeven voor een periode van maximaal 5 jaar. Als je tijdelijk een leegstaande koopwoning wilt verhuren, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • je hebt een nieuw woning gekocht en de woning die je tijdelijk wilt verhuren staat leeg. Je hebt hierdoor dus dubbele hypotheeklasten;
  • je hebt geen andere woningen in bezit die je tijdelijk verhuurd op basis van de Leegstandswet;

Overal in Breda kun je wel je woning verhuren, zoal in deze wijken, waar mensen graag wonen.