Huis verhuren in Den Haag

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Den Haag?

Wil jij een huis verhuren in de hoofdstad van Zuid-Holland? Plaats je woning dan gratis en eenvoudig op Huurwoningen. Met 73.000 unieke bezoekers per maand ben je er zeker van dat jouw woning in Den Haag binnen een mum van tijd verhuurd is!

Woning verhuren Den Haag

Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan de Noordzee. Den Haag heeft een kustlijn van maar liefst elf kilometer en beschikt over twee badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Door die ligging is Den Haag een gunstige woonlocatie en de neemt de vraag naar woningen snel toe.

Een van de meest hippe en ‘upcoming’ wijken is het Zeeheldenkwartier, waar veelal expats en studenten een woning zoeken. Jonge stellen kiezen er voornamelijk voor om in de Bomenbuurt, Bloemenbuurt en Vruchtenbuurt te wonen. Ook het Geuzenkwartier en de Vogelwijk zijn geliefde woonwijken in Den Haag.

Verhuren aan expats en studenten in Den Haag

Den Haag wordt bestempeld als dé expat stad van Nederland. Inmiddels bevinden zich al ruim 60.000 expats in Den Haag. Het verhuren van jouw huis, appartement, studentenkamer of studio wordt hierdoor een stuk makkelijker gemaakt.

Naast expats zijn studenten een populaire doelgroep geworden voor verhuurders in Den Haag. Den Haag is namelijk de snelst groeiende studentenstad in Nederland. Er wonen ruim 35.000 studenten in Den Haag. Ben je van plan je huis of kamer te verhuren in Den Haag en wil je je specifiek richten op studenten? Ook dat is een goede doelgroep! Zeker woningen in de omgeving van het centrum van Den Haag en hogescholen als de Academie voor Wetgeving, De Haagse Hogeschool, Hogeschool der Kunsten Den Haag, Hogeschool Inholland en de Hotelschool Den Haag zijn gemakkelijk te verhuren.

Kamers verhuren in Den Haag

Als je van plan bent kamers te verhuren in Den Haag, dien je rekening te houden met verschillende regels omtrent kamerverhuur. In Den Haag mag je, indien je zelf niet in het pand woont, aan maximaal 3 personen kamers verhuren zonder dat je hiervoor een vergunning nodig hebt. Indien je aan 4 of meer personen kamers gaat verhuren, heb je omzettingsvergunning nodig. In de Schildersbuurt, het Transvaalkwartier, het Regentes- en Valkenboskwartier, Rustenburg- Oostbroek en het Laakkwartier is het helemaal niet toegestaan om kamers te verhuren aan meer dan 3 personen. Als je kamers gaat verhuren aan 5 of meer personen, krijg je te maken met strengere regels omtrent brandveiligheid.

Tijdelijke verhuur in Den Haag

Bezit je een huis die te koop staat en lukt het niet om deze te verkopen? Dan kun je deze tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandswet. Hiervoor heb je wel toestemming van de gemeente Den Haag en een vergunning tijdelijke verhuur particuliere koopwoning nodig. Deze vergunning wordt afgegeven voor een periode van maximaal 5 jaar. Als je tijdelijk een leegstaande koopwoning wilt verhuren, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je hebt een nieuw woning gekocht en de woning die je tijdelijk wilt verhuren staat leeg. Je hebt hierdoor dus dubbele hypotheeklasten;
  • Je hebt geen andere woningen in bezit die je tijdelijk verhuurd op basis van de Leegstandswet;

Verder moet sprake zijn van een van de volgende situaties:

  • De woning is een nieuwbouwwoning en nog nooit bewoond geweest;
  • In de 12 maanden voordat de woning leeg kwam te staan is deze grotendeels bewoond geweest door de eigenaar;
  • De woning is sinds maximaal 1 jaar klaar voor bewoning. Vanaf dat moment is de woning grotendeels of onafgebroken bewoond geweest door de eigenaar, totdat deze leeg kwam te staan
  • De woning is de afgelopen 10 jaar niet langer dan 3 jaar verhuurd geweest.