Huis verhuren in Groningen

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Groningen?

Wil jij een huis verhuren in de grootste stad van noordelijk Nederland? Plaats je woning dan gratis en eenvoudig op Huurwoningen. Voor een kleine stad als Groningen is de stad bijzonder vooruitstrevend en zijn er genoeg mogelijkheden tot het verhuren van jouw huis!

Woning verhuren Groningen

De stad Groningen telt meer dan 200.000 inwoners. Hiermee is Groningen veruit de grootste stad van noordelijk Nederland. Groningen wordt gezien als een nuchtere fietsstad, waar een groot gevoel van veiligheid heerst. Dat maakt de stad voor veel mensen heel aantrekkelijk.

Bovendien is Groningen bij uitstek een stad voor studenten en jonge gezinnen. Waar vele studenten een woning zoeken in de Schilderswijk, Zeeheldenbuurt en Korrewegwijk, komen de meeste internationale studenten samen in Selwerd en Paddepoel. Jonge stellen kiezen er eerder voor om zich te positioneren in Oosterpoort of Vinkhuizen. Waar je woning ook staat, er is dus altijd wel een geschikte huurder te vinden!

Verhuren aan studenten in Groningen

Groningen is een bruisende studentenstad, wat zich met een gemiddelde leeftijd van 36,4 jaar resulteert in de jongste stad van Nederland. In Groningen studeren ruim 59.000 studenten aan het Hoger- of Universitair onderwijs, waarvan 19,6% van de studenten uit het buitenland komt. Ook verhuur aan expats is daarom een van de opties. Met name woningen in de omgeving van het centrum van Groningen of in de buurt van de Hanzehogeschool Groningen of de Rijksuniversiteit Groningen zijn populair.

Kamers verhuren in Groningen

Ben je van plan je huis of kamer te verhuren in Groningen en wil je je specifiek richten op studenten of expats, dan dien je rekening te houden met diverse regels van de gemeente omtrent kamerverhuur. Als je een pand bezit waarin je 3 of meer kamers wilt verhuren aan 3 of meer personen, heb je in Groningen diverse vergunningen nodig:

  • verhuurders van kamers of appartementen hebben een verhuurvergunning nodig;
  • verhuurders die een woonpand willen opdelen in kamers om deze vervolgens te verhuren hebben daarnaast een onttrekkingsvergunning nodig;
  • verhuurders die kamers verhuren aan 5 of meer personen krijgen te maken met strengere regels om het gebied van brandveiligheid. Als er verbouwd moet worden om aan deze regels te voldoen, is de kans groot dat er ook een omgevingsvergunning nodig is.