Huis verhuren in Hilversum

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Hilversum?

Wil jij een huis verhuren in de belangrijkste plaats van het Gooi? In een grote stad waar wel het ‘dorpsgevoel’ heerst? Plaats je woning dan gratis en eenvoudig op Huurwoningen.

Woning verhuren HIlversum

Hilversum is dé mediastad van Nederland, maar wordt door haar bewoners echter nog altijd bestempeld als een dorp. Toch is Hilversum een levendige stad. Naast de vele voorzieningen is er een uitgebreid bedrijfsleven in Hilversum, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast is architectuur een van de uithangborden. Hilversum staat bekend als een echt 'villadorp', vanwege het grote aantal villa's met de daarbij behorende grote tuinen. Het groene, dorpse karakter in combinatie met de levendigheid zorgt ervoor dat Hilversum een aantrekkelijke plaats is om een woning te huren.

Huurwet Hilversum

Als je een huis gaat verhuren in Hilversum is het belangrijk om rekening te houden met de Huurwet. Zo is het belangrijk om goed te letten op de volgende punten bij het verhuren van leegstaande woningen:

  • de woning is nog nooit bewoond geweest (nieuwbouw);
  • de eigenaar heeft zelf 12 maanden of langer in de woning gewoond voordat deze leeg kwam te staan;
  • de woonruimte is in de afgelopen 10 jaar niet langer dan 3 jaar verhuurd geweest.

Tijdelijke verhuur in Hilversum

Bezit je een huis die te koop staat en lukt het niet om deze te verkopen? Dan kun je deze tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandswet. Hiervoor heb je wel toestemming van de gemeente Hilversum en een vergunning tijdelijke verhuur particuliere koopwoning nodig. Deze vergunning wordt afgegeven voor een periode van maximaal 5 jaar. Als je tijdelijk een leegstaande koopwoning wilt verhuren, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • je hebt een nieuw woning gekocht en de woning die je tijdelijk wilt verhuren staat leeg. Je hebt hierdoor dus dubbele hypotheeklasten;
  • je hebt geen andere woningen in bezit die je tijdelijk verhuurd op basis van de Leegstandswet.

Kamers verhuren in Hilversum

Wil jij jouw kamer geschikt maken om te verhuren? Hiervoor heb je een vergunning nodig en is het verstandig om goed om te weten dat er een aantal gebieden in Hilversum zijn waarbij de kans klein is dat u een vergunning voor kamerbewoning krijgt. Laat vooraf goed onderzoek doen met betrekking tot het krijgen van een vergunning. Dit kan middels het aanvragen van een vooronderzoek. Gemiddeld duurt het 4 tot 6 weken voordat je een antwoord krijgt.