Huis verhuren in Hoofddorp

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Hoofddorp?

Voor particuliere verhuurders liggen er op de huizenmarkt steeds meer kansen. Huurwoningen helpt jou graag om deze kansen optimaal te benutten en jouw huis snel te verhuren.

Particuliere Verhuur in Hoofddorp

Hoewel de plaats ‘dorp’ in de naam draagt is, mogen we Hoofddorp met haar 75.597 inwoners (2019) toch een stad noemen. Met een ruime keuze aan winkels, restaurants en terrassen biedt de 200% winkelstad je alles wat Amsterdam en Haarlem ook bieden. De huurdersmarkt is enorm, en er heerst een grote vraag naar gestoffeerde en gemeubileerde huurwoningen in Hoofddorp. Dit komt merendeels omdat mensen meer huis voor hun geld krijgen dan in Amsterdam of Haarlem. De huizen van verhuurders en investeerders kennen in Hoofddorp weinig leegstand, maar ook een zeer goed rendement.

Daarbij is Hoofddorp een echte forensenstad, met de auto ben je namelijk binnen 5 minuten op luchthaven Schiphol, binnen 20 minuten in Amsterdam en binnen 30 minuten in Den Haag. Aan de noordrand van Hoofddorp vind je het recreatiegebied het Haarlemmermeerse bos, waar tevens ook het welbekende dancefestival Mysteryland sinds 2003 jaarlijks plaatsvindt. De wijken Toolenburg en Floriande-West zijn het meest populair, gevolgd door het Centrum en Graan Voor Visch. Toolenburg heeft ook een recreatieplas genaamd de Toolenburgerplas, hier kan men heerlijk zwemmen, surfen, zonnen, wandelen en fietsen!

De combinatie wonen en werken vlakbij de natuur is voor veel expats een reden om in Hoofddorp een huis te huren. Omdat de sociale huur lange wachtrijen heeft kiezen mensen vaak bewust voor een particuliere huurwoning. Een woning, appartement of huis verhuren in Hoofddorp biedt dus veel kansen voor jou als verhuurder.

Regelgeving woning verhuren Hoofddorp

Wanneer je jouw huis in Hoofddorp gaat verhuren, is het van belang om de regelgeving van gemeente Haarlemmermeer na te gaan. In iedere gemeente gelden er namelijk andere regels met betrekking tot het verhuren van huizen. Naast deze regels, kunnen er ook nog andere regels gelden die opgelegd zijn door het Rijk, een eventuele hypotheekverstrekker en de Vereniging van Eigenaars. Welke regels er precies gelden voor verhuurders in Hoofddorp, is onder andere afhankelijk van de aard van de verhuur en kun je nagaan bij de Gemeente Haarlemmermeer.

Tijdelijke verhuur in Hoofddorp

Staat jouw oude huis leeg en te koop? Dan kun je de woning tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandwet. Hiervoor heb je wel een vergunning van de gemeente Haarlemmermeer nodig. Ook zijn er verschillende voorwaarden waar je op moet letten:

  • Je hebt toestemming nodig van de hypotheekverstrekker;
  • De huurovereenkomst geldt voor minimaal 6 maanden;
  • Je krijgt de vergunning voor 5 jaar;
  • De huurder heeft geen huurbescherming;
  • De huurovereenkomst stopt automatisch wanneer de vergunning is verlopen.

Vakantieverhuur van een woning

Het is niet toegestaan om jouw huis voor recreatief of toeristisch gebruik te verhuren zonder vergunning van de gemeente. De gemeente Haarlemmermeer zal je geen vergunning verlenen als je zelf niet aanwezig bent.

Via websites zoals Airbnb kun je jouw woning tegen betaling aanbieden voor toeristisch en kortdurend verblijf. Vaak ben je dan zelf niet in het huis aanwezig. In de gemeente Haarlemmermeer past dit gebruik niet in de gebruiksregels van de bestemmingsplannen. Wil je een deel van jouw woning verhuren in Hoofddorp terwijl jij zelf aanwezig bent? Dan zijn de regels voor een Bed & Breakfast van toepassing.

Verhuur jouw appartement via Huurwoningen

Wanneer je alle regels hebt doorgelopen en het duidelijk is dat je jouw huis in Hoofddorp mag verhuren is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte huurder! Op de verhuurpagina van Huurwoningen plaats je je eigen huis snel, gemakkelijk en gratis en bereik je direct 1,3 miljoen woningzoekenden.

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid begint aan de verhuur van jouw woning? Op Huurwoningen vind je een complete kennisbank met relevante artikelen over het verhuren van je woning.