Huis verhuren in Rijswijk

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Rijswijk?

Voor particuliere verhuurders liggen er op de huidige woningmarkt steeds meer kansen. Huurwoningen helpt jou deze kansen optimaal te benutten en jouw huis snel, makkelijk en gratis te verhuren.

Particulier verhuren in Rijswijk

Rijswijk staat bekend om haar vele bedrijven en kantoren, in bijvoorbeeld de Plaspoelpolder, maar is ook een echte leefgemeente met een eigen karakter. Met de fiets ben je binnen 20 minuten in Den Haag, met de auto of het ov is de reistijd nog korter. Dit maakt Rijswijk een ideale verblijfplaats voor expats. De populairste buurten in Rijswijk zijn de Stervoorde, de Muziekbuurt en de Strijp, gevolgd door het Rembrandtkwartier, Ter Werve en de Ministerbuurt.

De historische kern van Rijswijk is bewaard gebleven met verschillende monumenten zoals de Oude Kerk. In de omgeving van de Oude kerk in de Herenstraat vind je ongeveer 120 winkels. Ook is er een groot en modern winkelcentrum genaamd “In de Boogaard” met ruim 150 winkels. Natuurliefhebbers kunnen heerlijk recreëren in het Rijswijkse bos, het Elsenburgerbos en het Wilheminapark. Ook ligt Rijswijk dichtbij het strand en de duinen. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld.

Momenteel is er grote vraag naar huurwoningen in Rijswijk. Dit zorgt ervoor dat jij als verhuurder veel kans hebt om snel een goede huurder te vinden.

Regelgeving huis verhuren Rijswijk

Wanneer je jouw huis in Rijswijk gaat verhuren, is het van belang om de regelgeving van gemeente Rijswijk na te gaan. In iedere gemeente gelden er namelijk andere regels met betrekking tot het verhuren van huizen. Naast deze regels, kunnen er ook nog andere regels gelden die opgelegd zijn door het Rijk, een eventuele hypotheekverstrekker en de Vereniging van Eigenaars. Welke regels er precies gelden voor verhuurders in Rijswijk, is onder andere afhankelijk van de aard van de verhuur en kun je nagaan op de website van de gemeente.

Tijdelijke verhuur in Rijswijk

Staat jouw oude huis leeg en te koop? Dan kun je deze woning tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandwet. Uiteraard heb je hiervoor wel een vergunning van de gemeente Rijswijk nodig. De voorwaarden voor het tijdelijk verhuren van een huis in Rijswijk zijn dat:

  • de woonruimte leeg staat;
  • je eigenaar of verhuurder bent van de woonruimte. Woonruimte die te koop staat mag alleen worden verhuurd als:
  • de woonruimte nog niet bewoond is geweest (nieuwbouw);
  • de eigenaar er zelf 12 maanden of langer in heeft gewoond voordat het leeg kwam te staan;
  • de woonruimte de afgelopen 10 jaar niet langer dan 3 jaar is verhuurd.

Verhuur jouw huis via Huurwoningen

Wanneer je alle feiten op een rijtje hebt en het duidelijk is dat je jouw huis in Rijswijk mag verhuren is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte huurder. Op Huurwoningen plaats je je eigen huis gratis en met één klik op de knop bereik je direct 1.3 miljoen woningzoekenden!

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid begint aan de verhuur van jouw woning? Op Huurwoningen vind je een complete kennisbank met relevante artikelen over het verhuren van je woning.