Huis verhuren in Tilburg

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Tilburg?

Wil jij een huis verhuren in Tilburg? Daar zijn veel mogelijkheden voor. In Tilburg is de vraag naar huurwoningen groter dan het aanbod. Dat betekent dat veel mensen geïnteresseerd zijn in nieuw huuraanbod. Plaats jouw woning gratis en eenvoudig op Huurwoningen en vind in rap tempo een geschikte huurder. Tilburg is een moderne en internationale stad met veel gezichten. De stad staat bekend om haar rijke industriële verleden en is economisch gezien een succesvolle regio in Nederland. Dat zorgt ervoor dat veel nieuwe inwoners en bedrijven zich in Tilburg vestigen.

Verhuren aan expats en studenten in Tilburg

Het feit dat er veel buitenlandse bedrijven in Tilburg gevestigd zijn, maakt het een interessante optie om jouw huis te verhuren aan expats. De vraag naar huurwoningen onder die doelgroep is immers groot. Wil je jouw woning, kamer of appartement liever verhuren aan studenten? Ook dat is gemakkelijk in Tilburg! Een op de tien mensen in Tilburg is een student. De stad is daarmee de grootste studentenstad van Brabant. Daarnaast blijven veel jongeren na hun studie in Tilburg wonen. Dat betekent dat er veel jonge mensen op zoek zijn naar woonruimte.

Kamer verhuren in Tilburg

Wil je een woning of een kamer verhuren, dan is het belangrijk om rekening te houden met de regels die daarvoor gelden in Tilburg. Wil je een kamer verhuren? Denk er dan bijvoorbeeld aan dat er een omzettingsvergunning nodig is als je aan 3 of meer personen kamers verhuurd. Kamerbewoners maken gebruik van gezamenlijke voorzieningen. De vergunning is ook verplicht als jij als eigenaar het huis aan een hoofdhuurder verhuurt die de woning doorverhuurt.

Huurwet Tilburg

Als je een huis gaat verhuren in Tilburg is het belangrijk om rekening te houden met de Huurwet. Zo is het belangrijk om goed te letten of jouw woning aan een van de volgende punten voldoet:

  • de woning is nog nooit bewoond geweest (nieuwbouw);
  • de eigenaar heeft zelf 12 maanden of langer in de woning gewoond voordat deze leeg kwam te staan;
  • de woonruimte is in de afgelopen 10 jaar niet langer dan 3 jaar verhuurd geweest.

Tijdelijke verhuur in Tilburg

Bezit je een huis die te koop staat en lukt het niet om deze te verkopen? Dan kun je deze tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandswet. Hiervoor heb je wel toestemming van de gemeente Tilburg en een vergunning tijdelijke verhuur particuliere koopwoning nodig. Deze vergunning wordt afgegeven voor een periode van maximaal 5 jaar. Als je tijdelijk een leegstaande koopwoning wilt verhuren, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • je hebt een nieuw woning gekocht en de woning die je tijdelijk wilt verhuren staat leeg. Je hebt hierdoor dus dubbele hypotheeklasten;
  • je hebt geen andere woningen in bezit die je tijdelijk verhuurt op basis van de Leegstandswet.