Huis verhuren in Venlo

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Venlo?

Voor particuliere verhuurders liggen er op de huidige woningmarkt steeds meer kansen. Huurwoningen helpt jou deze kansen optimaal te benutten en jouw huis snel, makkelijk en gratis te verhuren

Verhuren in Venlo

Met recht is Venlo de Nederlandse Hoofdstad van de Smaak geworden in 2013. De reden hiervoor is dat er regelmatig grote culinaire evenementen in deze stad worden georganiseerd. Venlo staat bekend om de vlaai, asperges en champignons. Naast culinair genot heeft de stad nog veel meer te bieden.

De straten hebben een Middeleeuwse vibe en worden af en toe afgewisseld door grote pleinen. Door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn veel historische gebouwen uit de Venlose binnenstad verdwenen, voorbeelden hiervan zijn de middeleeuwse huizen nabij de Maasbrug, de synagoge en de kloostercomplexen aan de zuidkant.

Echter zijn er wel een aantal huizen met een Middeleeuwse kern, deze zitten verborgen achter nieuwere gevels en staan voornamelijk in de Gasthuisstraat, de Vleesstraat en in de Lomstraat. Langs de Maas bevindt zich het natuurgebied Rivierpark Venlo-Velden, bestaande uit het Maasveld, de Océ-weerd en de Laarberg.

Regelgeving woning verhuren Venlo

Wanneer je jouw huis in Venlo gaat verhuren, is het van belang om de regelgeving van gemeente Venlo na te gaan. In iedere gemeente gelden er namelijk andere regels met betrekking tot het verhuren van huizen. Naast deze regels, kunnen er ook nog andere regels gelden die opgelegd zijn door het Rijk, een eventuele hypotheekverstrekker en de Vereniging van Eigenaars. Indien jouw huis leeg en te koop staat, kun je met een vergunning op grond van de Leegstandwet de woning tijdelijk verhuren. Hiervoor gelden de volgende regels:

  • de vergunning is 5 jaar geldig;
  • je kunt de vergunning niet laten verlengen;
  • je mag niet meer dan 2 woningen of woonruimtes tegelijk verhuren.

Welke regels er verder precies gelden voor verhuren van jouw huis in Venlo, is onder andere afhankelijk van de aard van de verhuur en kun je nagaan bij de gemeente Venlo.

Verhuur jouw appartement via Huurwoningen

Wanneer je alle feiten op een rijtje hebt en het duidelijk is dat je jouw woning in Venlo mag verhuren is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte huurder. Op de verhuurpagina van Huurwoningen plaats je je eigen huis gratis en met één klik op de knop bereik je direct 1,3 miljoen woningzoekenden!

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid begint aan de verhuur van jouw woning? Op Huurwoningen vind je een complete kennisbank met relevante artikelen over het verhuren van je woning.