Advertentie verwijderd

Huis Makkum in Boazum

8635 MV Boazum (Friesland)

€2.250 Huurprijs p.m.
250 m²
6 kamers
Bestaande bouw

Over deze woning

Namens opdrachtgever wordt een gemoderniseerde woonboerderij met een stal te huur aangeboden. De stelp boerderij is gelegen aan de Middelseeroute (vaarroute). De boerderij is omstreeks in 1963 volledig verbouwd en sindsdien goed onderhouden. In 2013 is de woning gemoderniseerd met een nieuwe keuken en vloerverwarming binnen deze ruimte. Het gebouw is opgetrokken uit spouwmuren en de kozijnen zijn voorzien van dubbelglas. De gehele woning is voorzien van centrale verwarming. De kamer, (woon)keuken, bijkeuken en de hal zijn volledig geïsoleerd.

In 2013 is de woning voorzien van een nieuwe woonkeuken. De moderne keuken heeft een totale oppervlakte (inclusief eetruimte) van 35m2. Door de modernisering is de keuken voorzien van alle gemakken en heeft het een 7 meter lang werkblad. Onder het aanrecht bevindt zich de warmwaterboiler en hiermee is direct toegang tot warm water. De keuken beschikt daarnaast over vloerverwarming. Aansluitend vindt u de bijkeuken. die dient als toegang tussen de stal en de keuken. De ruimte (10m2) dient als invulling voor opslag en geeft ruimte aan een extra vriezer en koelkast.

De woonkamer heeft een oppervlakte van circa 36 m2. Het beschikt over een eikenhoutenvloer en geeft vrij uitzicht over de landerijen. Via de woonkeuken wordt toegang geboden aan een ruime hal. Deze geeft toegang tot de woonkamer, toilet, badkamer en een grote slaapkamer. Ook is hier de meterkast (GWE, vernieuwd in 2017), de olie gestookte cv ketel (periodiek onderhouden), de warmwaterboiler (90 liter) en de waterontharder. Met uitzondering van de warmwaterboiler zijn alle in eigendom.

Zowel de badkamer als het toilet zijn in 2010 volledig gemoderniseerd. Naast een neutraal interieur beschikt de badkamer over vloerverwarming. Ook dient deze ruimte als wasruimte en geeft het ruimte aan de wasmachine en de wasdroger. De hal geeft toegang tot een kelder. De kelder is droog en heeft een oppervlakte van 12 m2.

Een vaste trap geeft toegang tot de overloop (met dakraam) en de bovenverdieping. De bovenverdieping heeft een afmeting van circa 84 m2. De trap geeft toegang tot 3 slaapkamers en toegang tot een grote vaste kast met losse trap welke toegang geeft tot de zolder welke als opslagruimte kan dienen.

Verbonden aan het woongedeelte heeft de stelpboerderij een grote schuur van circa 530 m2. Deze ruimte is vrij in te richten. Thans bevindt zich hier een hooizolder, een ‘bûthûs’ welke voorheen ruimte gaf aan jongvee, een werkbank en een atelier (12 m2). Het huidige atelier is in te richten als kantoorruimte. Het atelier beschikt over een eigen keuken en centrale verwarming.

Verbonden en direct naast stelpboerderij bevindt zich de voormalige ligboxstal. De ligboxstal is in 1985 gebouwd. De oppervlakte van de stal is circa 598 m2 (23 x 26 meter). De stal is opgetrokken uit steensmuren. De ondergrond bestaat volledig uit een betonvloer. Onder de betonvloer bevindt zich de (oude)mestopslag (circa 570m3). De mestopslag wordt niet gebruikt. De stalinrichting is in zijn geheel verwijderd. Het dak bestaat uit houten spanten en de bedekking is met dakplaten. De nok is open. In de lengte zijden van de stal zijn ventilatieluiken aangebracht. De stal staat in verbinding met de stelpboerderij en via de oude melkput en het tanklokaal wordt toegang geboden. De stal kan worden gebruikt voor opslag.

Kenmerken

Type aanbod
Huis (Woonboerderij)
Type bouw
Bestaande bouw
Woonoppervlakte
250 m²
Inhoud
800 m³
Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
6 kamers
Onderhoudsstaat
Goed
Adres
Makkum Boazum

Extra informatie

Tuin
Garage
Douche

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 2.250 p/m
Beschikbaar per
Direct