Wil je een studio huren? Op Huurwoningen.nl vind je het grootste en meest unieke aanbod van Nederland! Klik op onderstaande button voor het volledige overzicht en vind snel een studio die aan jouw wensen voldoet.

Bekijk appartementen te huur

Wat is een studio?

Een studio is een appartement bestaande uit één kamer. Deze kamer beschikt over een keukenhoek en functioneert verder als woon- en slaapkamer. De douche en het toilet bevinden zich over het algemeen wel in een afzonderlijke ruimte. In de meeste gevallen beschikt een studio over eigen sanitair en hoeft dit dus niet gedeeld te worden. De slaaphoek wordt meestal aan het zicht onttrokken door een scheidingswand om zo toch een aparte slaapruimte te creëren.

Wat is het verschil tussen een studio en een appartement?

Een studio wordt vaak verward met een appartement of kamer, maar is eigenlijk een combinatie van beide. Een studio bestaat uit één kamer of ruimte terwijl een appartement uit meerdere kamers bestaat. Een studio is in principe bedoeld voor bewoning door één persoon. De geringe kosten van een studio kunnen een groot voordeel zijn in vergelijking tot een appartement of eengezinswoning.