Een studio wordt vaak verward met een appartement of kamer, maar is eigenlijk een combinatie van beide. In principe is een studio een eenkamerappartement. De kamer beschikt over een keukenhoek en functioneert verder als woon- en slaapkamer. De douche en het toilet bevinden zich over het algemeen wel in een afzonderlijke ruimte. De slaaphoek wordt meestal aan het zicht onttrokken door een scheidingswand om zo toch een aparte slaapruimte te creëren. De studio is in principe bedoeld voor bewoning door één persoon. De geringe kosten van een studio kunnen een groot voordeel zijn in vergelijking met een appartement of eengezinswoning.

Studio huren

Wil je een duidelijk overzicht van beschikbare studio's te huur in Nederland, kijk dan op de pagina studio te huur. Huurwoningen biedt namelijk een zeer compleet overzicht aan te huren studio's. Je kan natuurlijk ook zoeken naar andere type woningen zoals appartementen, woonhuizen, kamers en garages.

Veelgestelde vragen over de studio:

We hebben enkele veelgestelde vragen over de studio en de bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Wat is een studio?
Een studio is een appartement bestaande uit één kamer. De woon- en slaapkamer bevinden zich in dezelfde ruimte als de keuken. Badkamer en toilet zijn wel over het algemeen te vinden in een aparte, afgesloten ruimte. In de meeste gevallen beschikt je studio over eigen sanitair en hoeft dit dus niet gedeeld te worden.

Wat is het verschil tussen een studio en een appartement?
Een studio bestaat uit één kamer of ruimte terwijl een appartement uit meerdere kamers bestaat.