Wil je een appartement huren? Op Huurwoningen.nl vind je het grootste en meest unieke aanbod van Nederland! Klik op onderstaande button voor het volledige overzicht en vind snel een appartement dat aan jouw wensen voldoet.

Bekijk appartementen te huur

Wat zijn de kenmerken van een appartement?

Een appartement is een afzonderlijke woning die deel uitmaakt van een groter gebouw waarin nog meer woningen te vinden zijn. Als bewoner van een appartement heb je altijd onder- en/of bovenburen. Er zijn verschillende soorten appartementen, zoals maisonnettes, studio's en penthouses (appartementen op de dakverdieping).

Appartementsrecht

Bij een gebouw dat bestaat uit appartementen, hoort ook het appartementsrecht. De appartementen zijn juridisch gesplitst. Onder het appartementsrecht valt onder andere het aandeel op de goederen die betrokken zijn bij die splitsing en het uitsluitend gebruiksrecht op een privégedeelte.

Een VVE bij een appartement

Ook het verplichte lidmaatschap van een Vereniging van Eigenaars (VVE) valt onder het appartementsrecht. Via de VVE worden de servicekosten geregeld. De maandelijkse bijdrage aan de VVE houdt in dat kosten voor bijvoorbeeld de lift, onderhoud in het algemeen, het dak, het rioolsysteem en de tuin worden verdeeld tussen de verschillende eigenaren van de appartementen in het gebouw.