5x populairste interieurstijlen

bron: Homedeco.nl

Nieuwe huurwoning, nieuw interieur, nieuwe woonstijl! Kan jij ook uren lang op Pinterest scrollen op zoek naar het inspirerende plaatje voor jouw nieuwe interieur? Er zijn zo veel verschillende stijl opties en dat maakt het maken van de goede keuze erg moeilijk. Worden het aardetinten, één centrale kleur of juist zwart-wit? Je hoeft je duimen niet langer te vermoeien met scrollen, want wij hebben de vijf populairste interieurstijlen voor jou op een rijtje gezet!

Urban modern

Modern, maar dan anders! Met de juiste woonaccessoires, kleuren en meubels maak je van jouw woning een modern stedelijk thuis. De urban moderne stijl is een mengelmoes van botanisch en industrieel wonen. Er wordt vaak gebruikgemaakt van tegengestelde elementen en stoere, onbewerkte materialen. Je kunt hierbij denken aan meubels met een industriële uitstraling, vintage decoratie en veel planten. Heb je geen groene vingers? Geen paniek, je kunt de groene kleur ook op een andere manier terug laten komen in de woning. Bijvoorbeeld in de muren of de meubels zelf.

Vaak is het lastig om bij onbewerkte materialen een interieur voor te stellen. Hier zijn enkele voorbeelden: een leren bank of stoelen, metalen buizen, het gebruik van onbewerkt hout in planken, kasten of tafels en de betonnen vloer. Deze elementen maken samen jouw ideale stoere, maar toch stijlvolle woning.

Landelijk

Deze woonstijl kwam vroeger voornamelijk voor in plattelandshuizen en boerderijen. Tegenwoordig is deze stijl helemaal trendy en te zien in allerlei woningen. Het landelijke interieur is geschikt voor iedere woning, omdat het een kalme en ontspannende sfeer toevoegt aan ieder thuis. Dit houdt ook in: niet teveel onnodige accessoiresets en tierelantijntjes. Let er tijdens het kiezen van je nieuwe interieur op dat je zachte, warme tinten kiest.

Bohemien

Ben jij helemaal ondersteboven van exotische prints, verrassende materialen en vintage accessoires? Dan is deze stijl perfect voor jou! De kunst is om sprekende patronen, kleuren en vormen op een creatieve manier toe te passen in jouw interieur. Het bohemien kleurenpalet bestaat voornamelijk uit aardetinten met een metallic accent. De stijl is afgeleid van interieur kenmerken van Marokko en Zuid-Europese landen.

Industrieel

Industrieel is ruig, robuust en clean. Er wordt vaak gebruikt gemaakt van ruwe onbewerkte materialen zoals oude metalen voorwerpen, beton, staal, baksteen en verweerd hout. Als je voor een wat kille, donkere uitstraling wilt gaan dan kan je gebruik maken van verschillende grijstinten. Wil je wat meer kleur, maak dan gebruik van van planten, vloerkleden, kussens, lampen en accessoires met bruine of groene tinten. Je kunt je woning ook uniek maken door de industriële woonstijl te combineren met andere woonstijlen, zoals vintage items of een Scandinavische en moderne look. Aan mogelijkheden geen tekort!

Scandinavisch

Fan van een strak interieur met wit, grijs, zwart hout en wat lichtroze? Dan is een Scandinavisch interieur iets voor jou. De stijl is gemakkelijk te herkennen aan het rustige, zachte kleurgebruik en de natuurlijke materialen. De vloeren zijn vaak kaal op een vloerkleed of dierenvacht na. Verder wordt er gebruik gemaakt van strakke lijnen en simpele accessoires. Een van de meest belangrijkste kenmerken is ook dat het gehele interieur iedere dag opgelicht wordt door het daglicht dat door de grote ramen schijnt.

Behoefte aan meer inspiratie voor deze woonstijlen? Check dan ons Pinterest account

Gerelateerd nieuws

Lees ook