De meest mystieke woningen op een rijtje!

bron: Pararius

De nachten worden langer, de avonden kouder, de bladeren vallen van de bomen en… Het is de tijd van Halloween! In dit artikel ontdek je vijf betoverende huizen die de magie van Halloween omarmen. Van sprookjesachtige kastelen tot charmante landhuizen: ontdek welke woningen op Pararius een bijna magische uitstraling hebben!

Kasteel Schaloen

Welkom in de wereld van kasteel Schaloen, een magische plek die niet alleen uit een film van Harry Potter lijkt te komen, maar zelf ook een interessante historie heeft. Dit kasteel, oorspronkelijk gebouwd rond het jaar 1200, neemt je mee terug in de tijd. In 1575 werd het bijna volledig afgebrand door een oorlog, maar in 1656 werd het herbouwd. Nu bestaat het kasteel uit 16 ruime kamers. Ontdek de prachtig gerestaureerde binnenkant, omgeven door een beschermd natuurgebied van 400 hectare. Ook stroomt de snelste rivier van Nederland, de Geul, langs het kasteel. Wandel door de siertuin, over de oude bruggen, en laat je betoveren door de eeuwenoude geschiedenis!

Landgoed Blankenburg

Het sprookjesachtige Landgoed Blankenburg, is een elegante en historische villa in Wassenaar. Dit landgoed, met een woonoppervlakte van 1.128 m2, 16 kamers, en een enorme tuin is genoeg om je te wanen in Bridgerton-achtige taferelen. Verscholen tussen de Waalsdorpervlakte en de Wassenaarse duinen, kun je hier in alle rust je prinsen- en prinsessenfantasie op zijn vrije loop laten. De plek is betoverend mooi en je zou bijna denken dat sprookjes hier werkelijkheid kunnen worden…

Buitengebied Sas van Gent

In een bos aan de rand van Sas van Gent bevindt zich dit mysterieuze landhuis. Deze statige woning, met een oppervlakte van 207 m2, ligt verborgen tussen de bossen. Het is gebouwd in 1903 en bestaat uit 9 riante kamers. De woning is voorzien van een aantal oude, authentieke elementen, die alle verhalen uit het verleden kennen. Zou jij alle geheimen van de geschiedenis van deze woning kunnen ontrafelen?

Kasteelvilla in Bosch en Duin

Welkom in deze sprookjesachtige wereld van moderne luxe. Deze majestueuze kasteelvilla in Bosch en Duin, omringd door een betoverende parktuin, straalt perfectie uit. Met een woonoppervlakte van 1.389 m2 en 14 prachtige kamers, is deze vrijstaande woning majesteitelijk. De combinatie van historische en moderne elementen creëert een unieke sfeer. Deze kasteelvilla is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Huis in Kerkrade

Wil je een kasteelwaardige inrichting tegen een zachtere prijs? Dan is deze woning in Kerkrade uit 1991 met een klassieke inrichting iets voor jou! De woning bestaat uit 11 kamers en heeft een oppervlakte van 170 m2. Ondanks dat de woning relatief kort geleden gebouwd is, doen de antieke meubels denken aan een klassiek landhuis dat al eeuwenoud zou kunnen zijn. Zou jij jezelf hier al zien wonen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook