Een moodboard maken voor je interieur doe je zo!

Ga jij binnenkort verhuizen, ben je toe aan iets nieuws of wil jij je huidige huurwoning helemaal veranderen? Maar geen idee waar je moet beginnen? Wellicht kan een moodboard uitkomst bieden. Een moodboard kan jou namelijk helpen met het vinden van de stijl die jij mooi vindt. Ook kan een moodboard jou helpen met die stijl toepassen in jouw huidige interieur. Een moodboard wordt bijvoorbeeld gebruikt bij tv-programma’s zoals 'Kopen zonder kijken’ en ‘Weer verliefd op je huis’. De deelnemers maken altijd een moodboard, zodat de interieurontwerper rekening kan houden met hun smaak en bepaalde wensen. Maar hoe maak je dan zo’n moodboard? Een moodboard kan op verschillende manieren worden gemaakt. Je kunt kiezen voor de traditionele wijze op papier of karton, maar tegenwoordig kan het ook heel makkelijk online. Hieronder delen we inspiratie voor het maken van jouw moodboard!

Traditioneel moodboard

Houd jij veel van knutselen of lekker creatief bezig zijn? Dan is het maken van een fysiek moodboard de beste keuze voor jou. Dit fysieke moodboard wordt vaak gemaakt op een groot vel papier, piepschuim of karton. Zoek wat tijdschriften uit en ga lekker knippen en plakken. Ook kun je foto’s zoeken op internet en deze printen. Verder kun je tekenen en schilderen of verschillende soorten materialen erbij plakken. Zo krijgt het moodboard echt feeling en kan je goed zien of de materialen bij de rest passen.

Online moodboard

Online zijn er veel websites te vinden waarmee je gratis een moodboard kunt maken. Denk hierbij aan Canva of Pinterest. Op Canva heb je talloze sjablonen om een mooi moodboard te maken of begin met een blanco canvas en ontwerp je moodboard helemaal zelf. Een voordeel van online een moodboard maken is dat je alles kunt aanpassen wanneer dat nodig is. Kies je favoriete foto’s uit op Pinterest of Google en plakken maar! Verder heb je op Canva ook duizenden stickers, illustraties en icoontjes waarmee je jouw moodboard mooi kunt vormgeven.

Online cursus moodboard maken

Er bestaan zelfs cursussen om een moodboard te maken. Dit kan een online cursus zijn, bijvoorbeeld die van vtwonen, maar ook een cursus op locatie of iemand die bij jou thuis langskomt om de cursus te geven. De fysieke cursussen duren vaak rond de twee à drie uur en hierbij krijg je alle ins en outs van het maken van een moodboard. Vaak hebben de cursusleiders veel materialen en tijdschriften bij zich, zodat je daar in ieder geval niet aan hoeft te denken en lekker aan de slag kunt gaan nadat je alle informatie hebt gekregen.

Hopelijk kun jij nu lekker creatief aan de slag met het maken van een moodboard en het inrichten van jouw huurwoning! Ben jij op zoek naar een huurwoning die je helemaal zelf kunt inrichten met behulp van jouw gemaakte moodboard? Bekijk hier onze kale huurwoningen. Ben je juist op zoek naar een huurwoning die al helemaal sfeervol is ingericht en waar je niets meer aan hoeft te doen? Bekijk dan onze gemeubileerde huurwoningen.

Veel plezier!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook