Tips voor jouw grote lenteschoonmaak

De lente komt er weer aan en dat betekent dat het zonnetje gelukkig wat meer gaat schijnen! Door deze zonnestralen wordt het daarentegen wellicht wel beter zichtbaar, dat jouw huurwoning een schoonmaakbeurt nodig heeft… Opeens zie je het stof door de kamer dwarrelen en de viezigheid op de ramen. We snappen dat jij helemaal niet zit te wachten op het schoonmaken van je woning, maar hieronder lees je onze tips die jou een beetje op weg helpen! Gooi de ramen open, doe iets comfortabels aan, zet een muziekje op en let’s go!

Haal de nodige spullen in huis

Voordat je aan de slag gaat met schoonmaken is het handig om te zorgen dat je alle benodigde spullen in huis hebt, want je hebt natuurlijk geen zin om tussendoor nog naar de winkel te gaan. Dit kost alleen maar extra moeite en tijd. Zorg er in ieder geval voor dat je schoonmaakhandschoenen, vuilniszakken, poetsdoeken, sponsjes en allesreiniger in huis haalt.

Ruim eerst het huis op

Voordat je begint met schoonmaken is het handig om eerst de rotzooi in alle kamers op te ruimen. Zo voorkom je dat je tijdens het schoonmaken gehinderd wordt, doordat er spullen in de weg staan of liggen. Ruim alles per kamer op, zodat je niet te veel door elkaar gaat werken. Bedenk ook meteen of je al die spullen nodig hebt en je misschien wat spullen weg kan doen. Berg bijvoorbeeld spullen op op zolder, geef ze aan een goed doel of verkoop ze online. Minder spullen zorgen namelijk voor minder rommel en dus ook voor minder opruimen en schoonmaken.

Maak een lijstje voor jezelf

Deze tip is vooral handig als je snel het overzicht kwijt raakt. Maak een lijstje met alle dingen die gedaan moeten worden, zo voorkom je dat je iets vergeet. Misschien is je hele huurwoning schoonmaken op één dag ook wel een beetje te fanatiek gedacht. Maar als je jouw lijstje goed bijhoudt, weet je precies waar je de volgende dag weer verder moet gaan.

Laat het luchten

Wanneer je bezig bent met schoonmaken kan je het beste alle ramen openzetten, zodat het goed kan doorluchten. Dit zorgt lekker voor frisse lucht en een schoon gevoel! Onvoldoende ventilatie zorgt namelijk voor meer schimmel en huisstofmijt. Ook zorgt goede ventilatie ervoor dat mensen minder last hebben van hun allergieën of astma en dat ze meer weerstand hebben. Zet dus elke dag je ramen even open!

Must know tips

Hieronder als laatst nog een lijstje met tips waarvan je had gewild dat je ze eerder wist:

  • Schoonmaken met koud water is soms beter dan schoonmaken met warm water, omdat de werking van schoonmaakmiddelen kan afnemen. Veel schoonmaakmiddelen zijn dan ook ontworpen met gebruik van koud water.
  • We zijn vaak geneigd om veel schoonmaakmiddelen bij ons sopje te doen. Schoonmaakmiddelen zijn echter getest op een ideale verhouding, waardoor dus meer dan een dop niet nodig is. Te veel schoonmaakmiddel gebruiken kan juist ervoor zorgen dat het minder schoon wordt.
  • Zorg ervoor dat je tussentijds blijft stofzuigen, dit voorkomt dat er een hele laag stof in de woning komt.
  • Neem ook eens een kijkje op TikTok. Hier staan tegenwoordig erg veel schoonmaakhacks die superhandig zijn!

Hopelijk heb jij iets aan deze tips en ga je met een lekker fris en opgeruimd gevoel de lente in! Ben jij op zoek naar een huurwoning met een buitenruimte, waar je deze lente kan genieten van het zonnetje? Bekijk dan hier onze huurwoningen met balkon of onze huurwoningen met tuin!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook