Zo maak je een goede indruk op verhuurders!

Je hebt je droomhuis gevonden, gereageerd en mag de woning komen bezichtigen. Dat is goed nieuws! Al betekent het natuurlijk niet dat de woning al van jou is... Hiervoor moet je eerst nog een goede indruk maken op de verhuurder. In dit artikel geven we je tips hoe je de verhuurder ervan kunt overtuigen dat jij een geschikte huurder bent.

Kom betrouwbaar en professioneel over

Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Zorg daarom dat je tijdens de bezichtiging de beste kant van jezelf laat zien. Trek nette kleding aan, stel jezelf netjes voor en maak een leuk praatje met de huisbaas of verhuurbemiddelaar. Zorg ook dat je je papieren goed op orde hebt en kunt bewijzen dat je de huurkosten kunt betalen.

Stel vragen

Je bent natuurlijk op de bezichtiging om een betere indruk van de woning te krijgen. Natuurlijk ben je ook benieuwd naar extra informatie, bijvoorbeeld of je zelf kleine aanpassingen aan de woning mag doen en hoe het zit met gebreken. Stel van tevoren een lijstje op met vragen die je niet moet vergeten te stellen aan de verhuurbemiddelaar of huisbaas. Als je vragen stelt kom je ook nog eens geïnteresseerd en serieus over.

Zorg dat je je goed voorbereid

Lees je van tevoren goed in over de woning en de voorwaarden. Zo weet je voorafgaand aan de bezichtiging al veel en gaat het alleen nog maar om jouw indruk van de woning. Ook stel je geen vragen waarvan je het antwoord al online had kunnen lezen en kom je professioneler en serieuzer over.

Begin niet gelijk over de financiën

Natuurlijk zijn de financiën een belangrijk onderwerp, maar het is handig om hier niet direct over te beginnen. Je weet namelijk nog niet of de verhuurder jou een geschikte huurder vindt. Pas na de bezichtiging, als je weet dat de verhuurder jou een geschikte kandidaat vindt, kun je hierover beginnen.

Na de bezichtiging nog steeds enthousiast?

Dan is het handig om dit zo snel mogelijk te laten weten, zeker als er meer geïnteresseerden zijn! Stuur na de bezichtiging een mail naar de verhuurder waarin je laat weten dat je nog steeds enthousiast bent en graag de nieuwe bewoner van de woning wilt worden. Soms geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt, dus wil jij andere geïnteresseerden zeker voor zijn.

Gerelateerd nieuws

Lees ook