Huis verhuren in Apeldoorn

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Apeldoorn?

Wil je eenhuis verhuren in Apeldoorn?In Apeldoorn is er veel vraag naar woningen. Voor particuliere verhuurders in Apeldoorn liggen er daarom veel kansen. Huurwoningen.nl helpt je graag om deze kansen zo optimaal mogelijk te benutten.

Particuliere verhuur in Apeldoorn

Apeldoorn is omringd door stadsparken en groen. Apeldoorn ligt midden in de Veluwe en is daarom erg geliefd. In Apeldoorn ben je omringd door topattracties en er is altijd wat te beleven. Daarnaast is de stad centraal gelegen en goed bereikbaar. Gewilde buurten in Apeldoorn zijn: Miggelenberg, Bosgebied Ugchelen, Spainkbos, De Hooilanden en Oosterhuizen en Dennenheuvel. Op 1 januari 2019 telde Apeldoorn 162.456 inwoners, dat is maar liefst 8% meer dan in 1995.

In Apeldoorn ligt het migratiesaldo al een aantal jaar op hoog niveau, mede doordat steeds meer mensen vanuit het Westen van Nederland op zoek gaan naar een huis in Apeldoorn. Het aantal inwoners van Apeldoorn is in de afgelopen jaren fors gegroeid. Vergeleken met andere steden in Nederland is de huur in de vrije sector in Apeldoorn relatief goed betaalbaar.

Regelgeving huis verhuren Apeldoorn

Wanneer jij jouw woning in Apeldoorn wil verhuren is het noodzakelijk om rekening te houden met de regelgeving. Regels voor het verhuren van een woning zijn in elke gemeente anders. Deze gemeentelijke regels gelden bovendien naast de regels die zijn vastgelegd door het Rijk én de regels die worden opgelegd door een eventuele hypotheekverstrekker en de Vereniging van Eigenaars. Welke regels er voor verhuurders in Apeldoorn gelden, is onder andere afhankelijk van de aard van de verhuur. Zorg ervoor dat jij je goed inleest en voorkom problemen omtrent het verhuren van jouw huis.

Tijdelijke verhuur in Apeldoorn

Je kunt jouw leegstaande woning tijdelijk verhuren in Apeldoorn aan de hand van de Leegstandwet. Onder de leegstandswet mogen woningen die te koop staan of die op termijn worden gesloopt of gerenoveerd maximaal vijf jaar worden verhuurd. Als jij jouw leegstaande woning in Apeldoorn verhuurt heeft de huurder van jouw woning geen recht op huurbescherming. De minimale aaneengesloten verhuurtermijn is zes maanden.

Kortdurende contracten

Een andere optie voor het verhuren van je huis in Apeldoorn is verhuren via een kortdurend huurcontract of short stay. De vraag naar tijdelijke huurcontracten met een korte looptijd in Apeldoorn groeit. Deze groei wordt onder andere veroorzaakt doordat Apeldoorn populairder wordt bij expats. Deze doelgroep is vaak op zoek naar een tijdelijke huurwoning. Ook ZZP’ers en studenten zorgen voor een groeiende vraag naar flexibel wonen voor kortere periodes.

Verhuur aan toeristen

In Apeldoorn is het aanbod van accommodaties voor het verhuren van jouw woning in drie jaar tijd toegenomen van 65 naar 400. In principe hoef je daar geen vergunning voor aan te vragen. Zeker niet als je het niet aan meer dan 4 gasten tegelijk verhuurd. Jouw woning in Apeldoorn valt dan in de categorie ‘hospita’ en daar hoef je niks voor te regelen. Apeldoorn heeft nog geen beleid omtrent verhuren via Airbnb en Homeaway Er zijn wel regels verbonden aan hoe vaak je je huis verhuurt. Daarnaast moet je ook toeristenbelasting betalen voor jouw gasten.

Bereik huurders op Huurwoningen.nl

Wanneer je duidelijk hebt of je jouw huis in Apeldoorn mag verhuren en aan welke voorwaarden je moet voldoen om je huis te mogen verhuren, kun je op zoek naar een geschikte huurder. Op Huurwoningen.nl plaats je jouw eigen huis eenvoudig een gratis en bereik je een grote groep geschikte huurders.

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid begint aan de verhuur van jouw woning? Op Huurwoningen.nl vind je een complete kennisbank met relevante artikelen over het verhuren van je woning.