Huis verhuren in Dordrecht

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Dordrecht?

Wil je een huis in Dordrecht verhuren? In Dordrecht is er sprake van een overspannen woningmarkt door ‘veel vraag, nauwelijks aanbod en lage rente'. Voor particuliere verhuurders in Dordrecht liggen er op de woningmarkt daarom veel kansen. Huurwoningen.nl helpt je graag om je kansen zo optimaal mogelijk te benutten.

Particuliere verhuur in Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Nederland, de stad kreeg in 1220 al stadsrechten. Je vindt er talloze monumenten, musea en eeuwenoude pakhuizen. De stad heeft een historische binnenstad en ligt vlakbij de populaire molens van Kinderdijk. Naast kunst kun je er ook goed terecht om van de natuur te genieten in De Biesbosch.

Regelgeving huis verhuren Dordrecht

Wanneer jij jouw woning in Dordrecht wilt verhuren is het noodzakelijk om rekening te houden met de regelgeving in Dordrecht. Regels voor particuliere verhuur van een woning zijn in elke gemeente anders. Deze regels gelden bovendien naast de regels voor particuliere verhuurders die zijn vastgelegd door het Rijk én de regels die worden opgelegd door een eventuele hypotheekverstrekker en de Vereniging van Eigenaars. Welke regels er voor verhuurders in Dordrecht gelden, is onder andere afhankelijk van de aard van de verhuur. Zorg ervoor dat je je goed inleest en voorkom problemen omtrent het verhuren van jouw huis.

Jouw woning tijdelijk verhuren in Dordrecht

Je kunt jouw leegstaande huis tijdelijk verhuren in Dordrecht dankzij de Leegstandwet. Onder de leegstandswet mogen woningen die te koop staan of die op termijn worden gesloopt of gerenoveerd maximaal vijf jaar worden verhuurd. Als jij jouw leegstaande woning in Dordrecht verhuurt heeft de huurder van jouw woning geen recht op huurbescherming, dat is voor jou als verhuurder erg gunstig. De minimale aaneengesloten verhuurtermijn is zes maanden.

Kortdurende contracten

Een andere optie voor het verhuren van je woning in Dordrecht is via een kortdurend huurcontract of short stay. In Nederland stijgt de vraag naar huurcontracten met een korte looptijd. Vooral voor expats en studenten is een short stay woning erg populair.

Verhuur aan toeristen

Dordrecht heeft te maken met een alsmaar groeiende toeristenstroom. Ze komen massaal de oudste stad van Holland bezoeken. Qua overnachtingsmogelijkheden blijft Dordrecht wat achter, daardoor ontdekken steeds meer Dordtse inwoners de kans om hun woning tijdelijk te verhuren via Airbnb. Hier liggen wederom veel kansen voor verhuurders.

Bereik huurders op Huurwoningen.nl

Wanneer je duidelijk hebt of je huis in Dordrecht mag verhuren en aan welke voorwaarden je moet voldoen om je huis te mogen verhuren, kun je op zoek naar een geschikte huurder. Omdat je jouw woning bij een zo groot mogelijke doelgroep onder de aandacht wilt brengen, kun je jouw woning het beste op verschillende platforms te huur aanbieden. Op Huurwoningen.nl plaats je jouw eigen huis eenvoudig een gratis en bereik je een grote groep geschikte huurders.

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid begint aan de verhuur van jouw woning? Op Huurwoningen.nl vind je een complete kennisbank met relevante artikelen over het verhuren van je woning.