Huis verhuren in Leiden

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Leiden?

Wil jij een huis verhuren in Leiden? Daar zijn veel mogelijkheden voor. Ondanks dat Leiden een relatief kleine stad is, zoeken er namelijk veel mensen woonruimte. Plaats jouw woning gratis en eenvoudig op Huurwoningen en vind in rap tempo een geschikte huurder.

Woning verhuren in Leiden

Leiden is door de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden natuurlijk bekend als echte studentenstad. Naast het studentenleven heeft Leiden echter nog veel meer te bieden. De populariteit van de stad is groot. Door haar ligging tussen Den Haag en Amsterdam en in de nabije omgeving van luchthaven Schiphol is het makkelijk om in de buurt van Leiden een baan te vinden. Hierdoor zoeken zowel jonge stellen, gezinnen als expats naar woonruimte in Leiden. Of je nu een appartement, studio of huis gaat verhuren in Leiden, de kans van slagen is altijd zeer groot!

Tijdelijke verhuur koopwoning Leiden

Ga je een huis verhuren in Leiden dat te koop staat? Dan kan dat op basis van de Leegstandswet. Je hebt hier echter wel een vergunning voor nodig, die is aan te vragen op de website van de gemeente Leiden. De vergunning is na verstrekking maximaal 5 jaar geldig. Om een vergunning voor het tijdelijk verhuren van een koopwoning te ontvangen, dien je aan verschillende voorwaarden te voldoen:

  • De woning is nooit bewoond geweest (nieuwbouw) of de woning is in het jaar voordat deze leeg kwam bewoond door de eigenaar;
  • De woning mag in de laatste 10 jaar maximaal 3 jaar verhuurd zijn geweest;
  • Je hebt toestemming van je hypotheekverstrekker.

Tijdelijke stop verkamering in Leiden

Leiden is bekend als echte studentenstad: er wonen ruim 12.630 studenten op kamers en dit aantal blijft elk jaar toenemen. Niet gek dus dat er een tekort is aan woonruimte en veel studenten op zoek zijn naar een kamer. Ondanks het tekort aan studentenkamers heeft de gemeente Leiden besloten een tijdelijke stop te zetten op kamerverhuur. De gemeente geeft een jaar lang geen vergunning af die nodig is voor het verhuren van kamers in Leiden. De reden hiervoor is de overlast die overige inwoners van Leiden ervaren door het toenemende aantal studenten. Inwoners hebben onder andere last van geluid en de grote aantallen fietsen in de straat. De stop op het afgeven van vergunningen geldt in ieder geval tot Juli 2019.