1,7 miljoen unieke bezoekers per maand
Gratis & snel geregeld
Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Schiedam?

Wil je een huis in Schiedam verhuren? Schiedam ligt op steenworp afstand van Rotterdam en is daarom erg in trek bij woningzoekenden in en rondom Rotterdam. In Rotterdam is er veel meer vraag dan aanbod op de woningmarkt, waardoor de prijzen de pan uit rijzen. Voor particuliere verhuurders in Schiedam liggen er op de woningmarkt daarom veel kansen. Huurwoningen.nl helpt jou graag om deze kansen zo optimaal mogelijk te benutten.

Particulieren verhuur in Schiedam

Het aantal Schiedammers is enorm gegroeid. Schiedam telde op 31 juli (2019) 78.269 inwoners, de meeste inwoners ooit in Schiedam in deze eeuw. Er kwamen het afgelopen jaar (2019) 155 nieuwe (werk)immigranten in Schiedam, daarnaast nog 485 nieuw inwoners van elders uit Nederland. Dat is een record van de afgelopen 15 jaar. Deze nieuwe inwoners bieden kansen voor jou als woningverhuurder.

Regelgeving huis verhuren Schiedam

Wanneer je jouw huis in Schiedam gaat verhuren, is het belangrijk om rekening te houden met de regelgeving van de gemeente Schiedam. In iedere gemeente gelden namelijk andere regels omtrent het particulier verhuren van woningen. Deze regels gelden naast de regels voor particuliere verhuurders die zijn vastgelegd door het Rijk én de regels die worden opgelegd door een eventuele hypotheekverstrekker en de Vereniging van Eigenaars. Welke regels er voor verhuurders in Schiedam gelden, is onder andere afhankelijk van de aard van de verhuur.

Jouw woning in Schiedam tijdelijk verhuren

Tijdelijke verhuur

Woonruimtes die volgens de Leegstandwet tijdelijk verhuurd mogen worden moeten aan minimaal één van de onderstaande voorwaarden voldoen:

  • De woning moet leeg of te koop staan;
  • De woning moet nooit bewoond zijn;
  • De woning moet ten minste 12 maanden onafgebroken bewoond zijn;
  • De woning moet maximaal 3 jaar in een tijdvak van 10 jaar verhuurd zijn;
  • De woning moet binnenkort gesloopt of gerenoveerd worden.

Als jouw woning aan de bovenstaande eisen voldoet moet je nog wel een vergunning aanvragen bij de gemeente. Deze vergunning is vijf jaar geldig. De huurovereenkomst stopt automatisch als de vergunning verloopt.

Kortdurende contracten

Een andere optie om je huis in Schiedam te verhuren is via een kortdurend huurcontract of short stay. De vraag naar huurcontracten met een korte looptijd groeit in Nederland. Zoals eerder vernoemd zijn er het afgelopen jaar alleen al 155 nieuwe migranten in Schiedam bijgekomen. Een groot deel hiervan zijn werkmigranten die voor een tijdelijke periode een huurhuis in Schiedam zoeken.

Verhuur aan toeristen

Het is ook mogelijk om je woning in Schiedam te verhuren via sites als Airbnb of Homeaway. Omdat Rotterdam een populaire wereldstad is kan Schiedam daar slim gebruik van maken. Er gelden verschillende regels per gemeente voor het verhuren van een huis via Airbnb of Homeaway.

Bereik huurders in Schiedam op Huurwoningen.nl

Wanneer je duidelijk hebt of je jouw huis mag verhuren en aan welke voorwaarden je moet voldoen om je huis in Schiedam te mogen verhuren, kun je op zoek naar een geschikte huurder. Op Huurwoningen.nl plaats je jouw eigen huis eenvoudig en gratis en bereik je een grote groep geschikte huurders.

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid begint aan de verhuur van jouw woning? Op Huurwoningen.nl vind je een complete kennisbank met relevante artikelen over het verhuren van je woning.

Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand
  • Betaal niets, ongeacht de looptijd van uw plaatsing
  • Plaats uw woning eenvoudig en snel
  • Ontvang reacties direct in uw e-mail

Bent u makelaar?

Dan kunt u eenvoudig en geheel kosteloos uw volledige woningaanbod op ons woningnetwerk plaatsen.

Meer informatie