Huis verhuren in Vlaardingen

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Vlaardingen?

Wil je een huis verhuren in Vlaardingen? Vlaardingen heeft een eigen centrum, scholen, veel voorzieningen en ligt op steenworp afstand van Rotterdam. Daarom is Vlaardingen erg populair bij woningzoekenden in en rondom Rotterdam. In Rotterdam is er veel meer vraag dan aanbod op de woningmarkt, waardoor de prijzen hier een stuk hoger liggen dan in Vlaardingen. Voor particuliere verhuurders in Vlaardingen liggen er op de woningmarkt daarom veel kansen. Huurwoningen.nl helpt jou graag om je kansen zo optimaal mogelijk te benutten.

Particulieren verhuur in Vlaardingen

Vlaardingen is een stad in de gemeente Zuid-Holland en staat bekend als dé haringstad van Nederland. Vlaardingen ligt aan de Nieuwe Maas en telt 72.404 inwoners en 34.129 huishoudens (2019). De stad heeft een leuk winkelcentrum, een bioscoop, een bowlingbaan, musea, restaurants en verschillende kroegjes. Een kwart van het Vlaardingse grondgebied bestaat uit het mooie, groene natuur- en recreatiegebied Broekpolder. De Krabbeplas in Vlaardingen is ook een recreatiegebied, dit gebied wordt in 2020 op de schop genomen en uitgebreid. Vlaardingen is goed te bereiken, de A20 en A4 lopen langs Vlaardingen. Daarnaast heeft de stad drie metrostations en verschillende bus- en tramverbindingen met onder andere Rotterdam. Populaire wijken in Vlaardingen zijn Vlaardinger-Ambacht, Vlaardingen-West, Holy, Babberspolder en Centrum.

Vlaardingen staat op nummer 1 in de lijst van de best renderende steden als het gaat om de aankoop van residentieel vastgoed voor verhuur (2019). Dat houdt in dat de verhuurprijs per vierkante meter in verhouding met de koopprijs per vierkante meter een stuk hoger ligt en het kopen van een huis voor de verhuur daarom erg rendabel is.

Regelgeving huis verhuren Vlaardingen

Wanneer je een huis gaat verhuren in Vlaardingen, is het belangrijk om rekening te houden met de regelgeving van de gemeente . In iedere gemeente gelden er namelijk andere regels omtrent het particulier verhuren van woningen. Deze gemeentelijke regels gelden naast de regels s die zijn vastgelegd door het Rijk én de regels die worden opgelegd door een eventuele hypotheekverstrekker en de Vereniging van Eigenaars. Welke regels er voor verhuurders in Vlaardingen gelden, is onder andere afhankelijk van de aard van de verhuur.

Tijdelijk verhuren in Vlaardingen

De gemeente van Vlaardingen kan jou een vergunning verlenen voor het tijdelijk verhuren van een leegstaande woning op basis van de Leegstandwet. Om jouw koopwoning in Vlaardingen tijdelijk te verhuren moet de woning aantoonbaar te koop of leeg staan. Volgens de Leegstandwet heeft de huurder geen huurbescherming. De verhuurtermijn is minimaal 6 maanden, en maximaal 5 jaar. Na 6 maanden heb je het recht het verhuurcontract op te zeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Kortdurende contracten

Je kunt jouw woning in Vlaardingen verhuren via een kortdurend huurcontract of short stay. De vraag naar tijdelijke huurcontracten groeit enorm in de Randstad. Vooral bij arbeidsmigranten en ZZP’ers is er een grote vraag naar tijdelijke verhuur.

Bereik huurders in Vlaardingen op Huurwoningen.nl

Wanneer je duidelijk hebt of je jouw huis mag verhuren en aan welke voorwaarden je moet voldoen om je huis te mogen verhuren in Vlaardingen, kun je op zoek naar een geschikte huurder. Op Huurwoningen.nl plaats je jouw eigen huis eenvoudig en gratis en bereik je een grote groep geschikte huurders.

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid begint aan de verhuur van jouw woning? Op Huurwoningen.nl vind je een complete kennisbank met relevante artikelen over het verhuren van je woning.