Een garage is een ruimte waarin voertuigen kunnen worden gestald. De ruimte is overdekt en afsluitbaar. Een garage kan zich bevinden bij of naast de woning van de eigenaar. Doorgaans is de garage tegen de woning aangebouwd en heeft men via de garage toegang tot de woning. In drive-inwoningen bevindt de garage zich ín de woning van de eigenaar, op de begane grond. De woonruimte is bij deze woningen gesitueerd op de eerste verdieping. De garage wordt vaak gebruikt om een auto, motor en/of brommer in te stallen.

Garagebox

De garagebox komt ook veel voor. Dit type garage is een afsluitbare parkeerruimte die zich normaliter bevindt in een parkeergarage of op een parkeerterrein. De box kan worden gekocht of gehuurd. Bij grote appartementencomplexen is regelmatig een aparte ruimte beschikbaar waarin zich garageboxen bevinden voor de bewoners van het gebouw. Hier worden voertuigen, fietsen of andere (klus)spullen in opgeslagen.

Garage huren

Bekijk alle beschikbare garages op Huurwoningen voor een complete en overzichtelijke lijst van garages te huur in Nederland! Je kan uiteraard ook garages en garageboxen per stad zoeken.

Veelgestelde vragen over de garage:

We hebben enkele veelgestelde vragen over garages voor je op een rijtje gezet, met de bijbehorende antwoorden.

Moet je voor een garage apart huur betalen? Soms is de huur van een garage optioneel, bijvoorbeeld een garagebox bij een appartementencomplex. In dit geval dient de huur apart te worden betaald. Is de garage onderdeel van de woning, dan zal de huur inclusief de te betalen huur voor de garage zijn.

Wat is een redelijke huurprijs voor een garagebox?
De huurprijs hangt af van de locatie en grootte van de garage. Een kleine garage van enkele vierkante meters kan tot zo'n 50 euro per maand kosten. Voor grotere garages betaal je al snel 60 tot 200 euro.