Je tuin en balkon lenteproof maken doe je met deze handige tips!

Jippie! De lente is vorige maand weer begonnen en dat betekent dat het weer zonniger en warmer wordt. Om dadelijk zonder zorgen te kunnen genieten in jouw tuin hebben we hieronder vijf tips op een rijtje gezet die jou helpen om je tuin weer helemaal lenteproof en gezellig te maken.

1. Onkruid weghalen

De vervelendste klusjes eerst! Als je maandenlang niks aan je tuin hebt gedaan, zal er vast wat wildgroei te vinden zijn in de tuin. Onkruid groeit heel snel en dat wil je voor zijn. Onkruid weghalen kan makkelijk met middelen die je in huis hebt, zoals azijn of anders met producten die je bij een tuincentrum kunt kopen. Let op, bij onkruid is het niet genoeg om alleen het groen weg te halen, maar het is echt van belang om de wortels van het onkruid eruit te trekken. Zo zorg je ervoor dat het onkruid niet heel snel weer terug groeit.

2. Gras verzorgen

Als je een tuin hebt is het in de lente en zomer handig om het gras ongeveer een keer per week te maaien. Naast dat je het gras één keer per week moet maaien is het ook handig om het gras af en toe te sproeien en te bemesten. Heb je geen gras maar tegels? Dan kun je de tegels poetsen en schoonmaken met een hogedrukspuit. Zo zijn de tegels binnen no time weer helemaal mooi voor de zomer.

3. Bloemen en planten kopen

Na de vervelende klusjes is het tijd voor wat leuks, namelijk planten en bloemen kopen! Naast dat het je tuin wat opfleurt, ziet het er ook veel gezelliger uit om mooie planten en bloemen in je huis te hebben. Je kunt ervoor kiezen om een aantal plantenbakken te kopen en deze te vullen met planten of bloemen of om ze gewoonweg in de grond te verplanten. Let bij het kopen van planten wel op de grootte van je tuin en hoe zonnig de tuin is, om zo planten te kopen die helemaal passen bij jouw tuin en daar ook het beste groeien. Wil jij in de lente al een kleurrijke tuin hebben? Dat kan! Een aantal voorjaarsbloemen die al in de lente in bloei staan zijn bijvoorbeeld tulpen, narcissen en krokussen.

4. Tuinmeubelen

Nu je tuin helemaal netjes is gemaakt, moet er natuurlijk ook ergens een plekje zijn om van je mooie tuin te genieten. Een gezellige loungeset, eettafel met stoelen of hangmat is dan ook onmisbaar in de tuin. Er is tegenwoordig voor ieder wat wils qua budget en design. Ga er in het weekend gezellig op uit. Bezoek verschillende tuincentra en kies iets moois uit wat bij jouw persoonlijke stijl en tuin past!

5. Finishing touch

Nadat alles is schoongemaakt en is ingericht, is het tijd om de tuin gezellig te maken. Denk hierbij aan het kopen van bijvoorbeeld kaarsen, sfeerverlichting en kussentjes. Ga lekker creatief aan de slag en maak jouw tuin helemaal naar jouw wens!

Als alle bovenstaande tips gevolgd zijn, is jouw tuin weer helemaal klaar voor komende zomer! Ben jij momenteel nog op zoek naar een leuke huurwoning met een buitenruimte? Bekijk dan hier onze huurwoningen met tuin of huurwoningen met balkon!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook