Alles wat je moet weten voordat je naar het Verenigd Koninkrijk verhuist!

Heb jij je Britse accent al geoefend? De namen van de British Royals uit je hoofd geleerd? En ben je trotse eigenaar van ten minste één kledingstuk met de Britse vlag? Ook al ben je daarmee al een heel eind, er zijn nog een aantal belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar het Verenigd Koninkrijk verhuist. Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Huisvesting

Heb jij een toffe baan of stage gevonden in het Verenigd Koninkrijk? Dan wordt het tijd om een passende woning te zoeken! Ook in het Verenigd Koninkrijk is het woningaanbod schaarser geworden, voornamelijk het aanbod van huurwoningen. Vooral in de grote steden zoals Londen, is het aanbod de afgelopen tijd flink afgenomen. Het is dus belangrijk dat je weet waar je wilt gaan wonen. Vaak zijn andere steden zoals Birmingham, Liverpool of Bristol een stuk betaalbaarder. Is je droom om echt in Londen te wonen? Begin dan op tijd met zoeken om je kansen op een passende woning te vergroten. Een handig platform om huurwoningen te vinden in heel het Verenigd Koninkrijk is het huurplatform rentaroof. Dit platform verzamelt al het aanbod van allemaal verschillende makelaars en websites en laat het op één platform zien. Daarnaast ontvang je een direct e-mailalert, zodra er een nieuwe woning online komt binnen jouw zoekcriteria. Dit scheelt jou een hoop zoekwerk. Zo houd je tijd over voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld voor het uitzoeken van je nieuwe interieur!

Visum

Sinds de Brexit is het VK geen onderdeel meer van de Europese Unie. Dit betekent dat je een visum nodig hebt als je voor langere tijd in het VK wilt verblijven. Om te bepalen of je in aanmerking komt, heeft de overheid van het VK een puntensysteem bedacht: het Point-based Immigration System. Je kan punten krijgen voor bijvoorbeeld jouw beroepssoort, jouw kennis van de Engelse taal en jouw salaris. Zorg dat je goed doorneemt waar je allemaal aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor immigratie en vraag je visum ook op tijd aan! Meer informatie over het puntensysteem vind je op de site van de Britse overheid.

Verzekeringen

Ga je tijdelijk naar het VK? Dan hoef je niet per se gelijk iets te veranderen. Jouw zorgverzekering in Nederland dekt in principe in alle landen van de wereld. Wel heb je dan nog steeds te maken met je eigen risico, en kunnen er extra kosten verbonden zijn aan bepaalde soorten zorg. Ga je permanent en wettelijk gezien in het VK wonen? Dan val je vanaf dat moment in het zorgstelsel van het VK, de National Health Services. Het systeem geldt voor alle vier de landen in het Verenigd Koninkrijk. De NHS vergoed de kosten van zorgverleners die zijn aangesloten bij de NHS. Dat geldt voor de kosten van de huisarts, specialistenzorg en ziekenhuisopnames. Voor andere zorg zoals medicijnen, de tandarts en een opticien moet je vaak wel een eigen bijdrage leveren.

Daarnaast is het belangrijk om al je andere verzekeringen te regelen. Verzekeringen in het VK zijn over het algemeen een stuk duurder dan in Nederland. Daarom zijn mensen in het VK ook vaak minder verzekerd dan wij in ons land gewend zijn. Kijk daarom goed welke verzekeringen jij nodig hebt en of je deze kunt combineren. Meestal zijn verzekeringspakketten iets goedkoper dan losse verzekeringen, dus wellicht kan dit een oplossing bieden.

Ben je benieuwd naar het huuraanbod in het VK en wil je op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod? Bekijk dan www.rentaroof.co.uk en schrijf je in om nooit meer aanbod te hoeven missen!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook