Politieke partijen kondigen stijging in huren aan

Huurders blijken wederom aan het korste eind te trekken. Dit komt naar voren uit de programma’s van de diverse politieke partijen. De politieke partijen maken zich op dit moment op voor een felle verkiezingstijd.

Wanneer je een huis huurt kom je er op dit moment het slechtste vanaf bij de VVD. Deze is voor een stijging van de huren met bijna 60%. Dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Planbureau. Ook krijgen de woningcorporaties meer vrijheid in het omhoog schroeven van de huren.

Naast de VVD zijn ook PvdA, GroenLinks, D66 en SGP voor een stijging van de huren bij hogere inkomens. Dit om het zogenaamde scheefhuren verder tegen te gaan. Scheefhuren komt in Nederland massaal voor, hierbij wonen mensen met relatief hoge inkomens in een té goedkope huurwoning. Hierdoor zit de huurwoningsector op slot en kunnen de mensen die juist behoefte hebben aan een goedkope huurwoning achter het net vissen.

Huurders verwachten na de verkiezingen fors te moeten bezuinigingen. Door hogere woonlasten zullen voornamelijk de lagere inkomensgroepen in de knel komen. Kortom dit lijkt wel de omgekeerde wereld, waar ook weer de huurders uit de lagere inkomensgroepen achter het spreekwoordelijke net gaan vissen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook