Woontrend update!

bron: Wonenonline.nl, tvwonen.nl

De zomer staat alweer voor de deur en dat betekent nieuwe woontrends! De trendwatchers van CBW-erkend, het keurmerk voor woonwinkel organisaties en bruidsmode, hebben er in ieder geval al twee gesignaleerd voor aankomende zomer: Fresh Start en Transparent Remedy. Lees hieronder meer over deze twee en nog twee trends waarvan wij ook vinden dat ze ook een podium verdienen.

Fresh Start

Na de pandemie hebben we meer behoefte aan vrijheid dan ooit. Daarnaast vinden we duurzaamheid en ontspullen steeds belangrijker. Dat zie je ook in dit interieur terug. ‘Fresh Start’ herken je aan frisse naturel tinten met hier en daar een beetje geel of blauw. De meubels zijn niet minimalistisch en alleen makkelijk schoon te maken, maar het liefst ook herbruikbaar en dus goed voor het klimaat. Daarom zie je veel leer, katoen en kurk. Ook voor de thuiswerkers is de ‘fresh start’ trend geschikt, want kamerschermen komen in vrijwel ieder interieur voor. Zo creëer je met weinig moeite een heerlijk hoekje om ongestoord te werken.

Transparent Remedy

Ook de Transparent Remedy-trend komt voort uit de pandemie, maar bij deze trend draait het meer om optimisme en ontspanning. Denk aan vrolijke pasteltinten, gekleurd glas, doorschijnend textiel of spiegelend materiaal. De kleurrijke, doorschijnende accessoires in combinatie met de rondingen van het interieur zorgen voor een creatieve en vrolijke uitstraling.

Back to nature

De naam verklapt het al: bij deze trend duiken we terug de natuur in. Organische kleuren en aardetinten zijn kenmerkend voor deze woontrend. Steeds meer mensen willen de natuur opzoeken, ook bij hun thuis. Niet alleen het kleurgebruik heeft hier invloed op, maar ook het gebruik van materiaal kan al veel doen voor een natuurlijke uitstraling. Er wordt veel gebruikgemaakt van hout en linnen. En er is natuurlijk niets natuurlijkers dan de natuur zelf, kamerplanten zijn daarom niet te missen bij deze woontrend.

Wabi Sabi

Deze trend is van oorsprong een mix van Japan en Scandinavië. De combinatie van elementen uit beide stijlen bezit een uitstraling van rust, licht en eenvoud. De trend staat voor schoonheid, veroudering en imperfectie en filosofie erachter gaat tot wel 700 jaar terug. Je kunt deze trend in je interieur verwerken door gebruik te maken van hout en steen. Let er hierbij wel op dat het geheel niet te druk wordt en dat alles goed bij elkaar past. Deze trend is een echte aanrader voor de kleinere woningen zoals een studio of kamer.

Lees ook: 5x populairste interieurstijlen

Gerelateerd nieuws

Lees ook