Zo maak je van een nieuwe huurwoning jouw eigen plekje!

Heb jij een nieuwe huurwoning of wil je jouw huidige huurwoning meer eigen maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen zorgen! Wij geven een aantal tips. Vaak mag je in huurwoningen geen gaatje in de muur boren of grote veranderingen aanbrengen. Toch kan je een aantal dingen doen om jouw huurwoning te veranderen in jouw droomwoning, want het is natuurlijk wel belangrijk dat jij je helemaal thuis voelt in je eigen huis!

Gebruik de wanden

Niet in elke huurwoning is het toegestaan om de muren te verven. Of als je het wel doet, moet je de muren weer wit verven bij vertrek… Als verven wel toegestaan is (of als je het geen probleem vindt om bij vertrek aan de slag te gaan met witte verf), kun je een personal touch aan je woning geven door een kleurtje op de muren aan te brengen. Doe je dit liever niet? Dan kun je ook voor een hoop sfeer zorgen door andere dingen tegen de muur aan te zetten, zoals een kast, ladder of groot schilderij. Het voordeel van een ladder of kast is dat je er ook nog eens allerlei soorten decoratie in of op kan plaatsen. Tip: hang één of meerdere grote lijsten met posters op. Deze zorgen voor enorm veel sfeer, kun je persoonlijk maken en als je ze zat bent, kun je de posters eenvoudig vervangen!

Picture perfect

Dé manier om te zorgen voor een persoonlijke touch in jouw woning is natuurlijk: foto’s neerzetten! Foto’s van jezelf, foto’s van jouw dierbaren, mooie herinneringen of andere dingen die je gewoon leuk vindt. Je kunt ze ophangen aan de muur of neerzetten in de kast, op tafel, op een dressoir of zelfs op je nachtkastje. Mag je niet in de muren boren? Tegenwoordig kun je voor een klein bedrag spijkers kopen bij de bouwmarkt die je op kunt plakken. Als je deze weghaalt, zie je er vervolgens niks meer van.

Vloer

Je moet maar net het geluk hebben dat de vloer in je huurwoning naar jouw smaak is. Een goede, maar geen goedkope oplossing is om een vinyl vloer in je huurwoning te leggen. Deze vloer kan je over een andere heen leggen en hoeft in sommige gevallen niet gelijmd te worden, waardoor de vloer makkelijk te verwijderen is. Een andere oplossing is om vloerkleden neer te leggen. Dit is lekker warm, zacht en zorgt meteen voor veel sfeer in je huis!

Verlichting

Goede verlichting doet wonderen! Verlichting is niet alleen iets praktisch, maar bepaald ook heel erg de sfeer in een ruimte. Kies daarom altijd voor lampen met warm licht en hang niet alleen een lamp aan het platform, maar koop ook ook staande lampen voor in de hoeken en sfeerlampjes om bijvoorbeeld in de raamkozijnen op te hangen. Ook zorgen kaarsen voor een warme en huiselijke sfeer.

De juiste decoratie

Kleine decoratie, zoals manden, vazen en tafeltjes, zorgt voor gezelligheid. Naast leuke decoratie mogen planten natuurlijk ook niet ontbreken in je interieur. Een beetje groen in huis zorgt al meteen voor meer sfeer en levendigheid in huis.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en voelt jouw huurwoning binnenkort helemaal als thuis! Ben jij op zoek naar een huurwoning die je helemaal zelf kan inrichten? Bekijk hier onze kale huurwoningen. Ben je juist op zoek naar een huurwoning die al helemaal sfeervol is ingericht? Bekijk hier dan onze gemeubileerde huurwoningen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook