Veelgestelde vragen woningzoekenden

Je kunt je premiumaccount op ieder gewenst moment opzeggen, bijvoorbeeld via onze website. Hiervoor dien je in te loggen op Mijn Huurwoningen.nl en op de knop 'Account' te klikken. Onder 'Abonnement' kun je je premiumaccount opzeggen. Het is ook mogelijk om ons op een andere manier te laten weten dat je wilt opzeggen. Na het opzeggen van je premiumaccount eindigt je abonnement op de laatste dag van de dan lopende abonnementsmaand. In je accountgegevens kun je zien wanneer de lopende maand van je abonnement eindigt. Wanneer je je abonnement hebt opgezegd, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail. Bedenk voor het opzeggen wel eerst of je recht hebt op bedenktijd. Kijk voor meer informatie hierover op bedenktijd.
De maandelijkse abonnementskosten voor een premiumaccount op Huurwoningen.nl zijn 24,95 euro. Als je je abonnement hebt opgezegd eindigt je abonnement pas aan het einde van de dan voor jou lopende maand. Het kan dus voorkomen dat er - nadat je opgezegd hebt - nog een laatste incasso plaatsvindt voor het gebruik van je account tijdens de laatste maand van je abonnement. Bij 'Accountgegevens' kun je onder 'Abonnement' zien wanneer de lopende maand van je abonnement eindigt.
Huurwoningen.nl zal nooit, op geen enkele wijze, geld bij jou incasseren indien je je niet hebt aangemeld voor een premiumaccount. Om een premiumaccount te starten dien je je persoonlijke gegevens in te vullen, waaronder je rekeningnummer. Hier staat ook bij vermeld dat de kosten voor een premiumaccount 24,95 euro per maand bedragen.
Huurwoningen.nl probeert het woningaanbod op de website zo actueel mogelijk te houden. Het kan natuurlijk gebeuren dat een woning net verhuurd is maar nog niet van onze website is verwijderd. Graag vernemen wij dit zo snel mogelijk van je, zodat wij deze woning(en) uit het woningaanbod kunnen halen. Met een premiumaccount kun je onbeperkt reageren op eventuele andere woningen. Wil je je premiumaccount toch beëindigen? Na je aanmelding heb je 14 dagen bedenktijd waarin je je abonnement direct kunt ontbinden. Je kunt daarvoor dit formulier gebruiken of op een andere manier contact met ons opnemen. Klik hier voor meer informatie over deze 14 dagen bedenktijd. Na de 14 dagen bedenktijd kun je je abonnement opzeggen. Na het opzeggen van je premiumaccount blijft je abonnement geldig gedurende de dagen die je nog binnen je abonnementsmaand tegoed hebt. In je account kun je zien hoeveel dagen je abonnementsmaand nog loopt. Heb je opgezegd, dan eindigt je abonnement automatisch na deze dagen. (Let op: je abonnementsmaand hoeft niet samen te vallen met de kalendermaand. Als je abonnement bijvoorbeeld is gestart op de zesde van de maand, dan eindigt je abonnementsmaand ook op de zesde van de maand.) Een restitutie voor de resterende dagen van de dan lopende abonnementsmaand is niet mogelijk.
Voordat je een premiumaccount start zal Huurwoningen.nl melding maken van de gebruiksvoorwaarden die op dit abonnement van toepassing zijn. We raden je aan om deze voorwaarden door te lezen en op te slaan, voordat je ermee akkoord gaat. Lees de gebruiksvoorwaarden hier.
Als een verhuurder of makelaar je vraagt om bemiddelingskosten te betalen, raden we je aan om eerst uit te zoeken of deze wel in rekening mogen worden gebracht. Meer informatie hierover vind je op de website van Consuwijzer: 'Welke kosten mag een huurbemiddelaar rekenen?'
Huurwoningen.nl is een huurmarktplaats waar dagelijks duizenden particuliere verhuurders en makelaars hun huurwoningen aanbieden aan woningzoekenden. Je kunt hier als woningzoekende met een basis- of premiumaccount naar huurwoningen zoeken. Met een basisaccount kun je je inschrijven voor e-mailupdates met het nieuwste woningaanbod, favoriete woningen bewaren en oproepen voor woonruimte plaatsen. Met een premiumaccount kun je daarnaast ook direct contact opnemen met verhuurders door op woonruimte te reageren en bezichtigingen inplannen.
Je kunt een account aanmaken door je aan te melden op de website. Je krijgt dan een gratis basisaccount. Deze basisaccount kun je upgraden naar een betaalde premiumaccount op het moment dat je (onbeperkt) wilt kunnen reageren op woningaanbod. Je account bij Huurwoningen.nl komt tot stand nadat je je op de site hebt aangemeld en we je aanmelding per e-mail hebben bevestigd.

Makelaars

Wilt u uw aanbod geheel kosteloos aanbieden op Huurwoningen.nl?
Neem contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina of vul het makelaar XML-formulier in.

Telefoon

Helaas kunnen wij je niet helpen met vragen over (de beschikbaarheid van) een woning. Hiervoor kun je contact opnemen met de verhuurder.

Voor andere vragen

Telefoon: 0900-4002090 (voor dit informatienummer betaal je alleen je gebruikelijke belkosten)

WhatsApp: 06-20946118 (alleen berichten) Stuur ons gratis een WhatsApp-bericht en we beantwoorden je vraag binnen 30 minuten (tijdens openingstijden).

Openingstijden

Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 12:30 uur en 13:15 tot 16:00 uur.

Op feestdagen is de klantenservice gesloten.

Huurwoningen.nl is onderdeel van TreeHouse B.V.

Willem Buytewechstraat 45
3024 BK Rotterdam
KvK-nummer 24426419
BTW nummer NL818785974.B01 info@huurwoningen.nl
Heb je een klacht en hebben wij je niet naar tevredenheid kunnen helpen, dan kun je op de Onlinegeschillenbeslechting website van de Europese Commisie meer informatie vinden over alternatieve geschillenbeslechting.

Klantenservice

Je kunt via onderstaand contactformulier direct contact opnemen met onze klantenservice. We sturen je (tijdens werkdagen) binnen 24 uur een bericht terug. Je kunt ook op andere manieren contact met ons opnemen. Kijk voor deze contactgegevens onder het kopje 'Telefoon' verderop deze pagina.