Advertentie verwijderd

Appartement Schoutenstraat in Alkmaar

1811 HD Alkmaar (Noord-Holland)

€975 Huurprijs p.m.
52 m²
1 kamer
Gestoffeerd

Over deze woning

Let op: je kunt alleen reageren via ons aanvraagformulier, zie onderstaande tekst voor de procedure!

TE HUUR IN HARTJE CENTRUM ALKMAAR LUXE APPARTEMENT IN RIJKSMONUMENT!

Het Huis van Zessen, gesticht in 1510, is Alkmaars oudste nog bestaande hofje. Het was bestemd voor zes oude katholieke mannen. Als laatste bestemming maakte het pand deel uit van het stadhuiscomplex. De voorgevel werd in de 19de eeuw in neoclassicistische stijl verbouwd. Uit die tijd stammen de grote empire vensters en de blokbepleistering. Binnen zijn enkele vertrekken in neorenaissance stijl: de grote zaal (1910) en de regentenkamer (1922).

Het hofje, een rijksmonument, is gelegen in het centrum van Alkmaar in de Schoutenstraat tussen de Langestraat en de Laat. Het pand is van binnen en buiten recent gerenoveerd tot een uniek pand met acht appartementen. Een aantal daarvan zullen de monumentale status behouden.

Het gaat in dit geval om het appartement op de begane grond, een van de zogenaamde stijlkamers: 'De Gele Kamer'. Daarbij zijn er ook binnen nog veel authentieke details aanwezig aan de wanden en het plafond. Het is een grote en hoge ruimte van ruim 51 m2 met in het midden een ruimte gecreëerd voor de badkamer en de keuken. Deze is voorzien van inbouwapparatuur: koelkast, vaatwasser, keramische kookplaat met afzuiger en een combimagnetron. De badkamer is voorzien van wastafel, douche, toilet en wasmachineaansluiting. Aan de ander kant van de keuken- badkameropstelling is een slaaphoek gecreerd. Dit appartement heeft een eigen terras aan de achterzijde.

Parkeren gaat via een vergunning bij de gemeente. Achter het complex is een gezamenlijke fietsenberging. Bijzonderheden:

  • Beschikbaar voor een huurperiode van minimaal twaalf maanden, daarna onbepaalde tijd;
  • De huurprijs is exclusief 125,- euro servicekosten p/m (betreft vergoeding voorschot gebruik gas/water/elektra, tv en internet);
  • De waarborgsom is gelijk aan één maand huur;
  • Het appartement is niet geschikt voor kinderen en huisdieren;
  • Niet roken binnenshuis.

Wonen in het oudste nog bestaande hofje van Alkmaar midden in het centrum? Reageer dan snel via ons aanvraagformulier!

Procedure: U kunt zich inschrijven via ons aanvraagformulier, wat u vindt onder 'brochures' op deze pagina en op onze website. Het ingevulde aanvraagformulier kunt u mailen naar emailAlleen zichtbaar voor premium leden. Schrijf je nu in. of langsbrengen op ons kantoor aan de Kanaalkade 16 in Alkmaar. Wij beoordelen dan of u in aanmerking komt, daarna volgt een uitnodiging voor een bezichtiging of een afwijzing.

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Portiekflat)
Type bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1510
Interieur
Gestoffeerd
Woonoppervlakte
52 m²
Perceeloppervlakte
64 m²
Inhoud
206 m³
Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
1 kamer
Adres
Schoutenstraat Alkmaar

Extra informatie

Tuin
Opslagkamer
In het centrum

Verhuurinformatie

Status
Verwijderd
Laatste huurprijs
€ 975 p/m
Beschikbaar per
Niet beschikbaar

Minimale eisen van de verhuurder

  • Je verdient minimaal € 3.900 als bruto inkomen per maand. Indien je een partner hebt kun je 60% van het bruto inkomen van je partner meerekenen.