Advertentie verwijderd

Huis van der Does de Willeboissingel in Den Bosch

5211 CE Den Bosch (Noord-Brabant)

€1.050 Huurprijs p.m.
100 m²
3 kamers
Gestoffeerd

Over deze woning

Benedenwoning van herenhuis met souterrain.

Via de voordeur bereiken we de hal en kunnen ofwel naar beneden naar het souterrain ofwel naar de woonkamer via de haldeur.

De woonkamer is ruim, met een open keuken grenzend aan de tuin. Het pand heeft een hoog plafond met ornamenten. Er is naast de woonkamer een ruime aparte ruimte, die je als slaapkamer of eetkamer kan gebruiken.

De keuken is voorzien van gasfornuis, koel- vriescombinatie, combi magnetron en vaatwasser.

De badkamer is klein doch praktisch ingericht en grenzend aan de woonkamer.

Het souterrain is heel ruim met een aantal kleine kamers er in. Ideaal als werk-, ontspan- en/of slaapruimte.

Minimale huurperiode 12 maanden. Geen huisdieren toegestaan.

De Van der Does de Willeboissingel ligt net buiten het centrum in de wijk ’t Zand. Dit gebied is ook het eerste gebied dat omstreeks 1885 buiten de oorspronkelijke stadsmuren is bebouwd. De wijk heet ’t Zand omdat de grond ongeveer 4 meter is opgehoogd om bebouwing mogelijk te maken. Kenmerkend voor de wijk is het duidelijke stratenplan alsmede de onderlinge architectonische samenhang van de uiterst representatieve panden, wat o.a. blijkt uit een veelvuldig gebruik van traditionele bouwtechnieken en veelal toepassingen van 17e eeuwse Hollandse renaissance stijlkenmerken.

Over de ligging van de woning ten opzichte van de binnenstad kunnen we kort zijn ……… Alle faciliteiten, waar ’s-Hertogenbosch zo bekend om staat, liggen op loopafstand. Van de Sint Jan tot de gezellige terrasjes op de Parade, de Uilenburg, het Museumkwartier en natuurlijk de winkels. Dat is het voordeel van leven en wonen nabij de binnenstad. Ook het Centraal Station is op loopafstand van de woning gelegen. Nagenoeg om de hoek treft u het hippe restaurant "Buurt", dat zijn naam eer aan doet; het is namelijk een ontmoetingsplek voor jong en oud, zeker ook uit de wijk, waar het op het terras heerlijk toeven is. Loopt u even verder, dan komt u bij de Ponte Palazzo. Deze fraai begroeide verbindingsbrug tussen het oude centrum en het moderne Paleiskwartier mag qua architectuur en aanleg zeker tot één van de bezienswaardigheden van 's-Hertogenbosch gerekend worden. Zoekt u de rust en de natuur, dan even het Wilhelminaplein oversteken. Daar treft u het pontje aan dat u binnen enkele minuten over zet (helaas wel eerst even zelf de handjes uit de mouwen steken om de overkant te bereiken) naar het natuurreservaat ‘t Bossche Broek, waar u vervolgens heerlijk kunt ontspannen.

Kenmerken

Type aanbod
Huis (Herenhuis)
Bouwjaar
1912
Interieur
Gestoffeerd
Woonoppervlakte
100 m²
Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
3 kamers
Adres
van der Does de Willeboissingel Den Bosch

Extra informatie

Tuin
Parkeerplaats

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 1.050 p/m
Beschikbaar per
Direct