Advertentie verwijderd

Appartement Orthenstraat in Den Bosch

5211 SX Den Bosch (Noord-Brabant)

€1.075 Huurprijs p.m.
60 m²
2 kamers
Gestoffeerd

Over deze woning

Het appartementencomplex aan de Orthenstraat 290 genaamd "Korenbeurs". compleet gerenoveerd in 2017

Appartement gelegen op de 2e verdieping : oppervlakte 60m² Je komt binnen in een hal, vanwaar je elk vertrek kan betreden. Links de woonkamer van 30m² voorzien van ramen over de gehele breedte gelegen aan de kant van de Orthenstraat. Open keuken voorzien van koelkast, vaatwasser, combi-oven, wasbak en kookplaat op het kookeiland.

Slaapkamer 13m² gelegen aan de voorzijde, daarnaast de inpandige berging met aansluiting voor de wasmachine. Rechts in de hal bevind zich de badkamer, voorzien van een inloopdouche, toilet en wastafel.

extra berging in het souterrain

Huurprijs € 1075 servicekosten € 45 Minimale huurperiode 12 maanden

Terug naar hoe het ooit was, dat kan niet meer. Maar het gebouw heeft wel weer eenzelfde uitstraling als de neoklassieke gebouwen ernaast. Sinds het eerste deel van de negentiende eeuw stond de Korenbeurs op deze plek, en daarom heeft het pand nu ook deze naam. Dat beursgebouw, met grote bogen als ramen en deuren aan de voorzijden, deed echter niet lang dienst als graanhandel. In 1909 vestigde zich er een politiepost. Tijdens de bevrijding raakte het pand vervolgens zwaar beschadigd. De politie vertrok in 1945 en de Korenbeurs werd in zijn geheel afgebroken voor nieuwbouw. Het Arbeidsbureau vestigde zich in het pand, later gevolgd door een aantal katholieke instellingen, waaronder de Katholieke Bijbel Stichting.

Waar het huidige pand van buiten niet door iedereen als mooi werd ervaren, is het van binnen eigenlijk een prachtig pand. Er zit bijvoorbeeld een volwaardige kelder in het pand, waar we de bergingen voor de appartementen hebben ondergebracht. De ruimtes hebben daarnaast een erg hoog plafond, tot drie meter dertig. Dat maakt dat alle appartementen een loft-achtige sfeer krijgen.

Op de plattegrond krijgt u een goede indruk van hoe de indeling is van het appartement. Het gebouw is voorzien van een lift en onder het gebouw bevind zich een souterrain waar de bergingen zijn gemaakt, ieder appartement heeft daar zijn eigen berging waar fietsen kunnen worden geplaatst.

Kenmerken

Type aanbod
Appartement (Portiekflat)
Type bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2017
Interieur
Gestoffeerd
Woonoppervlakte
60 m²
Perceeloppervlakte
60 m²
Inhoud
140 m³
Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
2 kamers
Adres
Orthenstraat Den Bosch

Extra informatie

Lift

Verhuurinformatie

Status
Verwijderd
Laatste huurprijs
€ 1.075 p/m
Beschikbaar per
Niet beschikbaar
Deze woning is op eigen initiatief of met expliciete toestemming door de verhuurder of makelaar van de verhuurder geplaatst op Huurwoningen.nl. Wij zetten ons dagelijks in voor betrouwbaar en actueel woningaanbod.