Advertentie verwijderd

Huis Lange Achterweg in Schiedam

3111 JK Schiedam (Zuid-Holland)

€1.850 Huurprijs p.m.
165 m²
4 kamers
Kaal

Over deze woning

Het Weeshuis der Hervormden (bouwjaar 1779) is eeuwenlang de opvangplek geweest voor weeskinderen, halfwezen, vondelingen, voogdijkinderen en verlaten kinderen van de jeneverstad. Het heeft een 400 jaar lange geschiedenis. Sinds 2016 wordt het complex gefaseerd gerestaureerd. Het uitgangspunt bij de verbouwing is de hoofdvormen van woningen en ruimtes te laten corresponderen met de structuur van het 18de-eeuwse Weeshuis. Hierdoor worden de ontstane ruimtes optimaal benut en het historische karakter zoveel mogelijk teruggebracht.

Binnenkort komen drie riante appartementen beschikbaar, voorzien van alle moderne gemakken (nieuwe keukens en badkamers, een eigen HR ketel). Lindenhof 8 is gelegen op de begane grond en de eerste verdieping. Het appartement was in de 19de eeuw de keuken en de ruimte van de ‘keukenmoeder’. Tegenwoordig is het een royale gezinswoning met drie slaapkamers.

De entrees van de woningen aan de Lindenhof zijn aan de tuinzijde.

Begane grond: Na binnenkomst in een ruime gang ligt recht voor u de ruime en moderne eetkeuken (circa 25,7 m²), met afzuigkap en aansluitingen voor fornuis en vaatwasser. Rechts van de voordeur is een multifunctionele kamer (ongeveer 9 m²) en naar links komt u via een ruime hal met separaat toilet in de ruime lichte woonkamer (ongeveer 29,3 m²). Wat opvalt zijn de heerlijk grote raampartijen en de hoogte van de ruimten op de begane grond (circa 3,5 m hoog). Via een trap in de hal komt men op de eerste verdieping.

Eerste verdieping: De overloop (circa 20 m²) geeft meteen toegang tot twee ruime slaapkamers (respectievelijk ongeveer 25,7 m² en 13,5 m²) en tot de gang waaraan de moderne badkamer (6,5 m²) met inloopdouche, ligbad, wastafel, wasmachineaansluiting en een separaat toilet liggen. De oude spanten zijn op deze verdieping terug in het zicht gebracht.

Na de restauratie van de middenvleugel wordt ook de zuidvleugel gerestaureerd.

Locatie: Het voormalig weeshuis met gemeenschappelijke tuin is een groene oase in het historische stadshart van Schiedam. Het ligt op loopafstand van het openbaar vervoer, het treinstation, de winkels en uitgaansgelegenheden. In het centrum geldt betaald parkeren. U kan een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente.

Kenmerken

Type aanbod
Huis (Eengezinswoning)
Interieur
Kaal
Woonoppervlakte
165 m²
Aantal kamers
4 kamers
Adres
Lange Achterweg Schiedam

Extra informatie

Kelder
Parkeerplaats

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 1.850 p/m
Beschikbaar per
Direct