Advertentie verwijderd

Huis Hoekstraat in Tegelen

5931 GJ Tegelen (Limburg)

€830 Huurprijs p.m.
95 m²
2 kamers
Kaal

Over deze woning

Deze parterrewoning is in 2018 gecreëerd op de begane grond van het winkel-/woonhuis behorende bij voormalige Smederij Giesen. Het gebouw dateert uit 1933-1934 en omvatte van oorsprong een woonhuis, winkel en smederijwerkplaats. Het gebouw, ontworpen door de Tegelse architect Lambert Noten, is een opvallende verschijning in de dorpskern, een Limburgs monument dat lonkt naar de art deco-stijl.

Het oorspronkelijke woon-/winkelgedeelte is na een grondige verbouwing opgedeeld in een parterrewoning en een bovenwoning. De parterre-woning wordt nu te huur aangeboden.

Begane grond: Eigen entree bereikbaar via het achtergelegen binnenterrein. Robuuste hal (circa 5,5 m²) met toegang tot de toiletruimte en de moderne badkamer (9 m²) met douche, dubbele wastafel en aansluiting voor de wasmachine. Sfeervolle woonkeuken (13,5 m²) met moderne keukenopstelling, een afzuigkap en opstelplaats voor een elektrisch fornuis. Aangrenzend aan de woonkeuken bevindt zich de tussenkamer (18,5 m²) die toegang geeft tot de slaapkamer (13,5 m²). Portaal met toegang tot de kelder (33 m²) en de heerlijke woonkamer (36 m²). Dit was vroeger de winkelruimte en heeft door de hoekligging en de grote raampartijen veel lichtinval.

De (fietsen)berging, parkeerplaats en tuin bevinden zich op het achtergelegen binnenterrein.

Het gebouw is voorzien van diverse fraaie glas-in-lood ramen, paneeldeuren en origineel tegelwerk. Aan de achterzijde bevindt zich een binnenterrein met een eigen (fietsen)berging, één parkeerplaats en een eigen tuin (circa 80 m²). ivm de aanwezigheid van 1 slaapkamer geschikt voor 1 persoonshuishouden of een stel.

Locatie: Gelegen in het historisch hart van Tegelen. In een gebiedje van nauwelijks één hectare is het oude stratenpatroon met zijn verrassende bochtige opzet gaaf behouden gebleven. Winkels en openbaar vervoer op loopafstand. Het NS station van Tegelen ligt op 800 meter afstand. Parkeren op eigen terrein.

Kenmerken

Type aanbod
Huis (Eengezinswoning)
Interieur
Kaal
Woonoppervlakte
95 m²
Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
2 kamers
Adres
Hoekstraat Tegelen

Extra informatie

Tuin
Kelder
Parkeerplaats

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 830 p/m
Beschikbaar per
Direct