Advertentie verwijderd

Huis Kromme Nieuwegracht in Utrecht

3512 HG Utrecht (Utrecht)

€3.450 Huurprijs p.m.
123 m²
7 kamers
Gemeubileerd

Over deze woning

Het meest unieke huis van Utrecht is bij ons te huur. Het zal volledig gemeubileerd worden opgeleverd. Het is gelegen op een prachtige plek in het Centrum, op de hoek van de Kromme Nieuwegracht en de Drift. Het huis ligt op 400 m van Museum Speelklok en op 800 m van het conferentiecentrum Vredenburg in het centrum van Utrecht. Op de bovenste laag is het dakterras, van waaraf je een spectaculair uitzicht hebt over de stad en op de Dom.

Het Huisje van Sluijmer is de naam van het bijzondere pand op de hoek van de Kromme Nieuwegracht en de Drift. De hypermoderne constructie van glas en staal staat in schril contrast met de omliggende oude panden. Toen in 1940 op deze hoek een huis werd afgebroken, mocht er even niet gebouwd worden omdat de gemeente plannen had. Toen deze uiteindelijk niet doorgingen, kwam het architectenbureau Sluijmer en Van Leeuwen met een plan: het wilde op het kleine stukje grond een modern huis bouwen. Zo ontstond het “Huisje van Sluijmer”.

Het Huisje van Sluijmer is een zevenlaagse woning met een totaal woonoppervlakte van 117 vierkante meter. Je vindt er twee oude werfkelders (o.a. met de woonkamer), een gastverblijf en een dakterras. Het huis heeft verder twee badkamers, twee keukens en maar liefst drie wc’s. De slaapkamer bevindt zich op de bovenste woonlaag. Als je op je rug ligt, kun je door het glazen plafond de sterren zien. En vanuit zowel de keuken als vanaf het dakterras heb je uitzicht op de Dom. Een groot deel van de meubilering is zo ontworpen om de geringe ruimte in de woning zo optimaal mogelijk te benutten. Groot zijn de werfkelders onder het huis. Ze lopen onder de straat door en grenzen aan de gracht. In totaal 55 vierkante meter. Daar vind je de woonkamer waar je door de glazen pui uitkijkt op de Drift

Indeling: Begane grond: Hal met trappenhuis; werkkamer;

Souterrain: Comfortabele woonruimte in de werfkelder met groot raam en deur naar de gracht, voorzien van vloerverwarming en keuken; werkkamer met raam naar de gracht.

1e Verdieping: Hal; slaapkamer;

2de Verdieping: Hal met fraai halfrond raam; slaapkamer met kastruimte en doucheruimte met toilet en wastafel;

3de verdieping: Hal met fraai halfrond raam; slaapkamer met kastruimte en doucheruimte met toilet en wastafel;

4de verdieping: Hal met toegang tot balkon; eetkamer met keuken;

5de verdieping: Hal met toegang tot het heerlijke dakterras (2.83 x 2.87), waar je in privacy kunt genieten van het uitzicht op de stad.

Wij zijn gespecialiseerd in de bemiddeling voor expats die in Nederland gestationeerd worden.

Bijzonderheden:

  • Minimale huurperiode 12 maanden voor een aantoonbare tijdelijke duur
  • Inkomenseis: bruto maandsalaris is minimaal 3x de maandhuur
  • Huurprijs is exclusief gas/stadsverwarming, water, elektra, internet/tv en gemeentelijke gebruiksbelastingen
  • Geen huisdieren toegestaan
  • Roken niet toegestaan
  • Woningdeling is niet toegestaan
  • Voorbehoud gunning eigenaar
  • Waarborgsom staat gelijk aan twee maanden huur

De informatie en de foto’s zijn door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Geen aansprakelijkheid wordt aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, of de consequenties daarvan. Alle maten en afmetingen zijn indicatief. Gepubliceerde metingen worden niet NEN gemeten

Kenmerken

Type aanbod
Huis (Eengezinswoning)
Interieur
Gemeubileerd
Woonoppervlakte
123 m²
Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
7 kamers
Adres
Kromme Nieuwegracht Utrecht

Extra informatie

Dakterras

Verhuurinformatie

Status
Beschikbaar
Laatste huurprijs
€ 3.450 p/m
Beschikbaar per
Niet beschikbaar