Een huurwoning kan op drie manieren worden opgeleverd. Behalve gestoffeerd of gemeubileerd kan de woning ook kaal worden aangeboden aan de nieuwe huurder. Natuurlijk heeft het zo zijn voordelen om in een gestoffeerde of gemeubileerde woning in te trekken, omdat je zelf minder hoeft te regelen of in te richten. Een huurwoning zonder stoffering of meubilering komt

Maar een woning met een kaal interieur komt ook regelmatig voor, vooral bij nieuwbouw.

Huurwaarde

Bij een kale woonruimte is de huurwaarde gebaseerd op het puntensysteem volgens het woningwaarderingsstelsel of geliberaliseerd. Dat houdt in dat als de huurwaarde boven de 720,42 euro (2019) ligt, de huurwoning in de liberale huurmarkt valt. De woning of kamer wordt voor een lange termijn verhuurd en heeft een minimale huurperiode van 12 maanden. Terwijl bij een gestoffeerde ruimte onder andere vloerbedekking aanwezig is, net zoals basisverlichting en een complete keuken, geldt bij kale verhuur dat alleen de betonnen vloer zichtbaar is, wanden nog niet geverfd of behangen zijn, verlichting niet is geplaatst en er nog geen ingebouwde keuken aanwezig is. Reken dus op extra kosten! Het voordeel is dat je de woning geheel naar eigen smaak kan inrichten zodat het helemaal je 'eigen' woning wordt.

Tekortkomingen checken

Omdat de woning kaal wordt opgeleverd, is het verstandig de woning goed na te lopen op bijvoorbeeld lekkages, goed afgewerkte vloeren en muren, de staat van het houtwerk en de kozijnen, de leidingen en elektriciteit. Normaliter is dit slecht te checken bij gestoffeerde en gemeubileerde woningen. Bij een kale woonruimte kan je deze punten goed nalopen en eventuele tekortkomingen tijdig aangeven bij de verhuurder.

Kale woonruimte te huur

Wil je gelijk weten welke kale woonruimte te huur staat in Nederland? Klik dan op kale woonruimte en je krijgt meteen het complete overzicht van Huurwoningen voor je neus. Binnen no-time heb je de juiste kale woonruimte te huur gevonden!

Veelgestelde vragen over kale woonruimte:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over kale woonruimte op een rijtje gezet, met de bijbehorende antwoorden.

 • Wat is kale woonruimte?

  Dat is woonruimte met alleen een betonnen vloer, kale muren en plafonds. Er is dus geen vloerbedekking, verlichting of behang.

 • Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een kale woonruimte?

  Het voordeel is dat de gehele woning nog naar eigen smaak kan worden ingericht. Het nadeel is dat er vele bijkomende kosten zijn voordat de woning leefbaar is.

 • Wat is het verschil met kale, gestoffeerde en gemeubileerde woonruimte?

  Bij kale woonruimte is alleen beton en kale wanden zichtbaar, bij gestoffeerd is er wel vloerbedekking, verlichting, gordijnen, keuken en wasmachine aanwezig. Gemeubileerde woningen zijn in principe direct geschikt om te bewonen: er zijn meubels, keukengerei en linnengoed aanwezig.

 • Is het huren van een kale woonruimte goedkoper dan het huren van een gestoffeerde of gemeubileerde woning?

  Vaak is het huren van een kale woonruimte goedkoper dan gestoffeerde of gemeubileerde woonruimte. Wel zullen de kosten hoger liggen voor het bewoonbaar maken van de woonruimte.