Binnen 10 jaar 1.300 sociale huurwoningen erbij in Breda

bron: Breda Nieuws, BN de Stem

Net als veel andere grote Nederlandse steden kampt Breda met een groot huurwoningtekort. Om het tekort aan te pakken, heeft de gemeente een akkoord gesloten met drie Bredase woningcorporaties en de Gezamenlijke Huurderskoepel over het bijbouwen van sociale huurwoningen. In totaal moeten er 1.600 betaalbare sociale huurwoningen bijkomen. Dit gaat binnen tien jaar gerealiseerd worden.

Corporaties bouwen bij

De komende tien jaar wordt er door woningcorporaties AlleeWonen, Laurentius en WonenBreburg 1.300 sociale huurwoningen bijgebouwd. Wethouder Wonen Patrick van Lunteren: “In de afgelopen jaren werd steeds duidelijker dat we te maken hadden met een tekort. 1.600 sociale huurwoningen moesten erbij: driehonderd daarvan zaten reeds in de pijplijn. In de allonge hebben we nu afgesproken hoe we die 1.300 woningen gaan realiseren.” Het tekort aan huurwoningen is onder andere ontstaan door het met voorrang toewijzen van huurwoningen aan bijzondere doelgroepen, zoals statushouders.

Samenwerken

Samen gaan de gemeente en de woningcorporaties op zoek naar geschikte locaties voor de te bouwen huurwoningen. De bedoeling is dat deze verspreid door de stad komen, zodat sociale huur niet op één plek is geconcentreerd. Volgens de GHK kan op deze manier verpaupering tegen worden gegaan. De gemeente trekt €2 miljoen financiële steun uit voor 2018.

Gerelateerd nieuws

Lees ook