De interieurtrends van 2023

bron: TMCwonen

De trends variëren dit jaar van minimalistische inrichting en natuurlijke kleuren tot exotische prints en felle kleuren. Wil jij je huurwoning opnieuw gaan aankleden, heb je inspiratie nodig of ben je gewoonweg nieuwsgierig naar de interieurtrends van 2023? Lees dan snel verder, want in dit nieuwsartikel lees jij alles over de interieurtrends van 2023 en wie weet staat er iets leuks bij voor jouw huurwoning!

Trend 1: Duurzaam en vintage

We zijn steeds meer bezig met duurzaamheid en het bewuster inrichten van ons huis. Met duurzaamheid wordt het gebruik van duurzaam materiaal en het hergebruiken van meubels bedoeld. Zo worden bijvoorbeeld steeds meer meubels gemaakt met gerecycled materiaal, zoals plastic, glas of metaal. Ook worden DIY projecten van meubels steeds populairder en merken kringloopwinkels dat zij steeds meer klanten krijgen. Verder is er te zien dat een steeds grotere groep afziet van het kopen van meubels bij grote woonwinkels en kiezen voor meubels met een langere levensduur. Deze stukken zijn vaak persoonlijke en unieke vondsten.


Trend 2: Natuurlijk

Deze trend is eigenlijk sinds corona alleen maar groter geworden. Mensen zaten veel thuis en zijn meer waarde gaan hechten aan de natuur en proberen daarom nu de natuur naar binnen te halen. Deze trend uit zich in het gebruik van natuurlijke en groene kleuren en tinten, maar ook bijvoorbeeld in veel planten in huis halen en relaxte plekken creëren in huis. Naast groene kleuren zijn ook aardse bruintinten en herfstkleuren populair. Verder kan je naast natuurlijke kleuren ook natuurlijke materialen en stoffen gebruiken, zoals hout, linnen en katoen.


Trend 3: Scandinavische stijl

Deze trend is al jaren bezig en blijft in 2023 ook zeker nog bestaan. Scandinavisch interieur is licht, eenvoudig en minimalistisch, maar zorgt daardoor voor veel rust en harmonie. Kleuren die vaak worden gebruikt zijn wit, beige en blauw. Verder worden er vaak natuurlijke materialen gebruikt zoals eikenhout, wol en zachte textielsoorten.


Trend 4: Bohemian

Deze trend is totaal het tegenovergestelde van de minimalistische trends in dit rijtje, maar ook zeker een trend die niet kan ontbreken op dit lijstje. Bohemian interieur kenmerkt zich door veel kleurencombinaties en verschillende tropische en exotische prints door elkaar. Niks is te gek! Ook franjes, kralen en natuurlijke materialen zijn niet te missen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een rotan stoel of rieten manden.


Trend 5: Art Deco

Art deco kenmerkt zich door felle kleuren, geometrische patronen en gouden decoraties. Art Deco was erg populair in de jaren 20 van de vorige eeuw, maar maakt nu een come back met een moderne twist eraan. De rijkere mensen begonnen in die tijd met verre reizen maken en lieten door dingen mee te nemen uit het buitenland, zoals tapijten met prints en beelden, zien dat ze klasse hadden. In de prints zie je dan ook vaak Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden terug.


Tot slot, 2023 brengt nieuwe interieurtrends met zich mee, maar er is ook te zien dat oude trends weer helemaal terugkomen. Hopelijk ben jij genoeg geïnspireerd om jouw appartement of woning helemaal naar jouw wens in te richten. Ben jij op zoek naar een luxe huurwoning met deze interieurtrends? Bekijk dan onze luxe huurwoningen hier.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook