Hoog percentage scheefwoners in corporatiewoningen

bron: Nu.nl

Scheefwoners zijn al enige tijd het gesprek van de dag in de vastgoed wereld. Het CBS publiceerde vandaag cijfers waaruit blijkt dat één op de vier corporatiewoningen door een scheefwoner wordt bewoond.

De gepubliceerde cijfers van het CBS liegen er niet om: van de 2,2 miljoen corporatiewoningen in Nederland, worden er ruim 600.000 bewoond worden door scheefwoners. De gemeenten in het groene hart springen er hierbij het meeste uit. In deze gemeenten is ruim één op de drie corporatiewoning bewoners een scheefwoner (35%). De vier grote steden in de Randstad vertonen geen buitensporige percentages, in tegenstelling tot de omliggende gemeenten waar het percentage scheefwoners juist weer wél hoog ligt.

Maatregelen

Eerder werden er al maatregelen aangekondigd in het 'Kunduz-akkoord'. In dit akkoord is afgesproken om de huren volgend jaar met 1% te verhogen voor mensen met een jaarinkomen van 33.000 tot 43.000 euro.

Daarnaast ligt er nog een plan om zo snel mogelijk een extra huurverhoging van 5% door te voeren. Deze verhoging is voorlopig door de Eerste Kamer in de wacht gezet. Doel van deze huurverhogingen is om de doorstroming van corporatiewoningen weer op gang te brengen, zodat de woningen weer bewoond kunnen worden door de mensen voor wie de woningen ook echt bedoeld zijn.

Gerelateerd nieuws

Lees ook